Baga bani, baga bani! Rusia va cheltui 7 miliarde $ in urmatorii trei ani pentru a intretine ce a construit inainte de Soci!

Autor: Sport.ro
Joi 13 Februarie 2014, 15:13

	Baga bani, baga bani! Rusia va cheltui 7 miliarde $ in urmatorii trei ani pentru a intretine ce a construit inainte de Soci!

LIVE BLOG HaraShow, Romania | Toate informatiile de la Soci | DETALII AICI

Bugetul Jocurilor Olimpice de la Soci, deja cea mai costisitoare editie din istorie, va continua sa creasca si dupa incheierea evenimentului sportiv, cu cheltuieli estimate la pana la 7 miliarde de dolari in urmatorii trei ani pentru intretinerea noilor facilitati si infrastructurii adiacente.

Informatiile au fost dezvaluite de surse oficiale apropiate organizatorilor, citate de Bloomberg. (MEDIAFAX)

Rusia a cheltuit deja aproximativ 50 de miliarde de dolari pentru a gazdui Jocurile Olimpice de Iarna din acest an.

Costul de 7 miliarde de dolari estimat pentru intretinerea Satului Olimpic si infrastructurii conexe pentru urmatorii trei ani este echivalent cu intreaga investitie a Canadei pentru editia de la Vancouver, din 2010.

Estimarea nu este exacta, iar costul final nu este cunoscut, deoarece guvernul nu a decis pana in acest moment care va fi soarta satului olimpic dupa incheierea Jocurilor, au precizat sursele citate. In graba sa pregateasca Soci pentru jocurile olimpice, planurile pentru perioada care urmeaza au fost neglijate.

"Utilizarea facilitatilor dupa evenimentele sportive trebuie luata in calcul de organizatori foarte devreme. Problema nu este costul de intretinere, ci risipa resurselor de capital", a declarat pentru Bloomberg Costas Mitropoulos, fost sef al fondului grec pentru valorificarea locatiilor construite pentru Jocurile de la Atena, din 2004. In prezent, Mitropoulos este director executiv la PwC, in Atena.

Grecia a cheltuit 8,5 miliarde euro pentru Jocurile Olimpice de Vara din 2004, suma record la acel moment. Guvernul nu a reusit inca sa valorifice platforma Hellenikon, un fost aeroport pe suprafata caruia au fost construite mai multe facilitati utilizate in timpul evenimentului sportiv si care a devenit cea mai mare zona urbana neutilizata din Europa.

Sursa: MEDIAFAX

A fost unul dintre cele mai negre weekend-uri pe șoselele din țară. Autoritățile vor să schimbe legislația
BRAT
Modifică setările cookies