GALERIE FOTO Avem Simone Biles la Jocurile Olimpice de la Paris! Gimnasta numărul 1 din istorie s-a calificat oficial duminică

Simone Biles Hezly Rivera Jade Carey Jordan Chiles Suni Lee JO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 09:53
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 09:56

Americanca de 27 de ani are 23 de titiluri mondiale și 4 olimpice.

Americanca Simone Biles, marea vedetă a gimnasticii artistice, s-a calificat oficial duminică la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), unde speră să strălucească, la trei ani după dezamăgirea de la Tokyo, informează AFP.

La 27 de ani, cvadrupla campioană olimpică de la Rio, în 2016, a dominat selecţiile americane de la Minneapolis, desfăşurate într-o atmosferă incendiară.

Cea mai titrată gimnastă din istorie (23 de titluri mondiale, patru olimpice) a parcurs un drum lung pentru revenirea la Jocuri, după coşmarul de la Tokyo din 2021, unde a renunţat la mai multe probe, fiind victima unor "twisties" (pierderi de reper în spaţiu), înainte de a vorbi despre problemele sale de sănătate mintală.

Biles a stat departe de sport multe luni şi a revenit în competiţie abia în august 2023, existând îndoieli cu privire la dorinţa sa de a merge la Paris. 

Simone Biles, imperială la selecțiile olimpice din SUA

Vedeta a oferit însă răspunsul duminică, după ce a recâştigat titlul mondial la individual compus în toamnă, la Anvers (Belgia), şi titlul naţional în urmă cu trei săptămâni.

"Ştiam după Tokyo că nu am terminat", a asigurat câştigătoarea selecţiilor Statelor Unite cu 117,225 de puncte, conform Agerpres.

Cum arată lotul feminin de gimnastică al SUA pentru JO de la Paris

Simone Biles va fi însoţită la Paris de Suni Lee, campioana olimpică en titre, care a avut o revenire emoţionantă, după ce a depăşit două maladii renale care aproape că i-au pus capăt carierei.

"Întotdeauna am fost înconjurată de oameni care nu au renunţat niciodată", a spus Lee, înainte de a izbucni în lacrimi în cursul unei ceremonii de selecţie orchestrată ca un adevărat show.

Jordan Chiles, medaliată cu argint pe echipe la Tokyo, alături de Biles şi Lee, va fi prezentă la rândul ei în capitala Franţei, la fel ca şi campioana olimpică en titre la sol, Jade Carey, şi tânăra Hezly Rivera (16 ani).

"Iubesc aceste fete şi o să am grijă de ele la Paris", a promis Biles, acum cea mai vârstnică membră a echipei SUA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!