VIDEO Românul desemnat cel mai bun antrenor din Europa s-a calificat în premieră cu naționala la Jocurile Olimpice de la Paris!

Gianni Cretu Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 nationala de volei a Sloveniei PGE Skra Bełchatów ZAKSA Kędzierzyn-Koźle Volei
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 12:19
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 12:26

Reprezentativa Sloveniei este condusă de Gheorghe ”Gianni” Crețu.

Antrenorul Gheorghe ”Gianni” Creţu a calificat pentru prima dată în istorie echipa Sloveniei la Jocurile Olimpice, informează Federaţia Română de Volei.

Pe locul 4 mondial, Slovenia are un parcurs formidabil în ediţia actuală a Voleyball Nations League (VNL).

Echipa pregătită de Gianni Creţu a învins Argentina, marţi, la Ljubljana (3-0) şi a ajuns la 8 victorii din 9 partide disputate, fiind pe primul loc.

Luna trecută, Gianni Creţu a decis să se întoarcă în Polonia, la formaţia PGE Skra Bełchatów, pe care o va prelua după încheierea Jocurilor Olimpice, la care va participa cu naţionala Sloveniei, medaliată cu bronz la CE din 2023, scrie news.ro.

Românul Gianni Crețu, cel mai bun antrenor din Europa și câștigător de Champions League

Ales antrenorul anului 2022 de către CEV şi FR Volei, Gianni Creţu a semnat în 2023 o nouă înţelegere cu naţionala Sloveniei, pe care a calificat-o în 2022 în semifinalele Campionatului Mondial.

El a fost declarat de către CEV şi FR Volei antrenorul anului în 2022, după ce a câştigat CEV Champions League cu Zaksa Kedzierzyn-Kozle (Polonia) şi a jucat semifinalele CM cu Slovenia.

Gianni Creţu preluase Slovenia cu doar trei săptămâni înainte de Campionatul Mondial şi semnase un contract doar pe perioada turneului final. 

Rezultatele Sloveniei au fost unele remarcabile. Slovenii au ajuns pentru prima dată în istorie în careul de aşi al voleiului mondial.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!