Gabriel Sincraian COSR Rio 2016 JO 2016

"Poftim banii, dar sa nu-i cheltui". Cazul Sincraian nu a fost inca elucidat: Federatia de Haltere n-a primit nicio notificare in cazul scandalului de dopaj si il va premia pe acesta

COSR si Federatia de Haltere il vor premia pe Gabriel Sincraian pentru bronzul de la Rio, chiar daca la scurt timp dupa incheierea Jocurilor Olimpice a aparut informatia ca acesta ar fi fost depistat pozitiv. Nicu Vlad sustine ca Agentia Internationala Antidoping si CIO nu au trimis nicio notificare in cazul halterofilului.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2016, 17:23
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2016, 17:36

Sincraian va primi 42 de mii de euro pentru bronzul olimpic obtinut la Rio. Halterofilul a adus una dintre cele 5 clasari pe podium ale Romaniei la JO.

La scurt timp dupa incheierea JO, postul public de televiziune a anuntat ca Sincraian a fost depistat pozitiv la un control antidoping, astfel ca medalia urmeaza sa ii fie retrasa.

Pana acum, COSR si Federatia de Haltere nu au primit insa nicio instiintare. Nici Agentia Nationala Antidoping nu stie nimic!

"Nu am nici macar un rand de la vreo instutitie cum ca Sincraian are sau va avea vreo problema de dopaj. M-as mira sa apara, pentru ca nu am primit nicio sesizare pana acum, iar WADA (Agentia Mondiala Antidoping) si CIO au anuntat ca in 24-38 sau 72 de ore de la finalul competitiei vor anunta astfel de cazuri. Iar acum a trecut aproape o luna si nu avem nimic scris.

Pentru mine si FRH ar fi un lucru extraordinar de deranjant sa fie adevarat. Premierea lui trebuie sa isi urmeze cursul normal. Recunosc faptul ca eu, cand a aparut in presa acest zvon, am stopat demersurile pentru premiere...iar pe urma am primit mai multe semnale. Va trebui sa-l premiem, iar daca se intampla ceva, atunci sportivul va trebui sa dea banii inapoi. Sportivii medaliati vor incasa primele in perioada urmatoare", a spus Nicu Vlad, cel care a fost numit presedinte interimar al COSR.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!