JO 2016

CURSA SECOLULUI! Bolt l-a provocat pe cel mai rapid om din lume la 400 de metri! Jamaicanul va incasa 1 milion de dolari! 

Usain Bolt e cel mai rapid om din lume pe 100 si 200 de metri, dar atletismul are un nou star. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2016, 19:25
Data actualizarii: Joi 18 August 2016, 19:26

In seara in care Bolt cucerea a treia medalie de aur la rand la Jocurile Olimpice pe distanta de 100 de metri, in atletism se nastea un nou idol. Wayde van Niekerk a castigat finala de la 400 de metri cu un nou record mondial: 43.03 secunde! Sud-africanul a batut un record vechi de 17 ani ce ii apartinea americanului Michael Johnson. Cu Bolt pe cale sa se retraga, Wayde van Niekerk e anuntat deja ca noul star al atletismului mondial, mai ales ca sportivul in varsta 24 de ani a anuntat ca vrea sa isi imbunatateasca recordul si sa coboare sub 43 de secunde.

Bolt a fost intre primii care l-au felicitat pe van Niekerk, dar l-a si provocat la o cursa. Cei doi ar urma sa se intalneasca pe o distanta care nu exista in calendarul competitional: pe 300 de metri. Wayde van Niekerk concureaza si la 200 de metri, insa acolo tot Usain Bolt este rege si detinator al recordului mondial.

Cursa pe 300 de metri intre Usain Bolt si Wayde van Niekerk ar urma sa aiba loc in Australia, tara care incearca sa atraga vedete importante din atletism pentru o noua liga. Australienii vor atentie internationala prin aceasta cursa si va plati fiecare sportiv cu cate 1 milion de dolari pentru participare plus un bonus consistent castigatorului.

"O asemenea cursa ar deveni un eveniment international, toata lumea ar avea de castigat", a spus unul dintre organizatori pentru Herald Sun.

Nu ar fi prima data cand atletismul ar vedea o asemenea intrecere. Doi dintre cei mai mari atleti din istorie, Michael Johson si Donovan Bailey au fost primii care s-au intrecut. Johnson era detinatorul recordului mondial la 200 de metri si se lauda ca este cel mai rapid om din lume, titulatura atribuita de obicei detinatorului recordului de la 100, canadianul Donovan Bailey la acel moment. Cei doi s-au intrecut la Toronto pe distanta de 150 de metri, dar Johnson a abandonat in momentul in care se afla in spatele rivalului sau si a acuzat o accidentare. Bailey a plecat acasa cu 1,5 milioane de dolari si titlul de cel mai rapid om din lume, in timp ce Johnson s-a multumit cu 500.000 de dolari.

CITESTE SI

Modifică setările cookies