Statistica: Romania nu a mai coborat de pe podimul olimpic din 1976!

JO 2008
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 August 2008, 09:30
Data actualizarii: Miercuri 13 August 2008, 09:31
Romania nu a mai coborat de pe podiumul olimpic in concursul feminin de gimnastica pe echipe din 1976, de la Jocurile Olimpice de la Montreal, avand in palmares patru medalii de aur, trei de argint si doua de bronz in aceasta proba.

Inainte de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Romania era campioana olimpica en-titre, dupa aurul castigat la Atena, in 2004, de echipa formata din Catalina Ponor, Monica Rosu, Daniela Sofronie, Oana Ban, Alexandra Eremia si Silvia Stroescu. Si cu patru ani mai devreme, la Sydney, in 2000, tot romancele (Simona Amanar, Loredana Boboc, Andreea Isarescu, Maria Olaru, Claudia Presecan, Andreea Raducan) urcasera pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic.

Celelalte doua medalii de aur au fost castigate tot la doua editii consecutive ale JO, la Los Angeles, in 1984 (Ecaterina Szabo, Lavinia Agache, Simona Pauca, Laura Cutina, Cristina Grigoras, Mihaela Stanulet) si la Seul, in 1988 (Aurelia Dobre, Eugenia Golea, Celestina Popa, Gabriela Potorac, Daniela Silivas, Camelia Voinea).

Romancele au fost vicecampioane olimpice la JO-1976, de la Montreal, prin Nadia Comaneci, Mariana Constantin, Anca Grigoras, Georgeta Gabor, Teodora Ungureanu si Gabriela Trusca, aceasta fiind prima medalie obtinuta de Romania pe echipe la gimnastica. Alte doua medalii de argint au mai fost castigate la JO-1980, de la Moscova (Nadia Comaneci, Rodica Dunca, Emilia Eberle, Cristina Grigoras, Melita Ruhn, Dumitrita Turner) si la JO-1992, la Barcelona (Cristina Bontas, Gina Gogean, Vanda Hadarean, Lavinia Milosovici, Maria Neculita, Mirela Pasca).

Bronzul a fost obtinut de echipa Romaniei la JO-1996 de la Atlanta (Simona Amanar, Gina Gogean, Ionela Loaies, Alexandra Marinescu, Lavinia Milosovici, Mirela Tugurlan) si la JO-2008 de la Beijing (Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Gabriela Dragoi, Anamaria Tamarjan).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!