Milan se intoarce la Atena

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Mai 2007, 14:15
Data actualizarii: Miercuri 09 Mai 2007, 14:15
DIAVOLUL MILANEZ IN RAZBOIUL BALCANILOR - EPISODUL III

Azi, la Atena, Europa isi alege noua regina a fotbalului. Liverpool si Milan, echipe care au adunat impreuna 11 trofee in cea mai tare competitie a cluburilor, vor reedita finala de acum 2 ani, considerata cea mai frumoasa din istorie.
Cea mai de succes echipa din fotbalul italian, AC Milan, s-a nascut la initiativa unui englez, Alfred Edwards, in decembrie 1899. Acum, Milan este una dintre cele mai titrate echipe ale lumii: 6 Cupe si Ligi ale Campionilor castigate, 3 Cupe Intercontinentale, 17 titluri si 5 Cupe ale Italiei. In total, Milan a strans 12 trofee europene, record pe care il imparte cu Real Madrid. AC Milan este singura echipa care nu a pierdut nici un meci timp de un sezon intreg, in 1991-1992, cand antrenor era Fabio Capello.
In 1994 Milanul invingea Barcelona lui Johan Cruijff cu 4-0, chiar pe stadionul olimpic din Atena, locul unde se va juca si finala din acest an. Era sezonul lui Milan, care in anul celui mai bun Mondial al nationalei Romaniei castiga in plus Super Cupa Italiei si Super Cupa Europei. Din 2001 antrenor la Milan vine Carlo Ancelotti care aduce Milanului in 2003 al 6-lea trofeu UEFA Champions League, pe stadionul lui Manchester, Old Trafford. Intr-o finala suta la suta italiana, Milan indolia Juventus-ul la penaltyuri, cu 3-2. In 2005, Milanul ajunge din nou in finala Champions League dar pierde incredibil un avantaj de 3 goluri luat pana la pauza in fata lui Liverpool si, la penalty-uri, si Liga.
2007 poate fi anul razbunarii pentru Milan. Italienii si-au facut incalzirea pentru marea finala in fata altor englezi, Manchester United, pe care i-au umilit pe San Siro cu 3-0. Acum, Milan cheama in ajutor spiritele trecutului si zeii de pe stadionul olimpic din Atena, locul in care Massaro, de 2 ori, Savicevic - cu unul dintre cele mai frumoase goluri din Champions League si francezul Dessailly zdrobeau Barcelona lui Romario si Stoicikov in finala din 1994.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!