Omul cu care s-au batut Hagi, Laca sau Dan Petrescu - Paolo Maldini se retrage din fotbal! Vezi ce a insemnat Maldini pentru Milan:

Pe San Siro se inchide azi inca o pagina din istoria lui AC Milan - legendarul Paolo Maldini se retrage din activitate si o data cu el se retrage si numarul 3, care va mai fi purtat doar daca unul dintre baietii lui va juca la Milan.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Mai 2009, 17:36
Data actualizarii: Duminica 24 Mai 2009, 18:01

Cariera formidabila a lui Paolo Maldini, care se va retrage definitiv in meciul cu Fiorentina lui Mutu nu poate fi caracterizata in cuvinte, poate fi insa reprezentata prin cifre. Cifre greu de atins de orice fotbalist.

De la 17 la 40 de ani, din 1985 pana in 2009, Maldini nu a cunoscut decat un singur club, AC Milan, acelasi ca si tatal sau, Cesare, care se remarcase in anii '50-'60.

Ghinionist cu nationala Italiei, alaturi de care a pierdut finala Cupei Mondiale din 1994 si apoi Euro-2000, fundasul polivalent, lateral sau central, a castigat in schimb totul cu AC Milan.

Totusi, Maldini nu poate fi redus doar la cifrele exceptionale ale palmaresului sau - comportamentul sau exemplar atat pe teren, cat si in afara lui il fac pe fundasul italian un "gentleman" desavarsit, imaginea fotbalistului modren si elegant.

Chiar si fanii "anti-Milan", cei ai Interului, au tinut sa-i aduca un omagiu la ultimul derbi milanez disputat.

"A fost o surpriza minunata. La nivel uman, cred ca a fost una dintre cele mai mari satisfactii avute vreodata", a declarat Maldini.

"Lucrul care m-a frapat mereu la Polo a fost ca la fiecare gol, indiferent in ce parte a terenului s-ar afla, alearga pentru a-si felicita colegul care a marcat. Face mereu acest lucru si cred ca este minunat", a declarat brazilianul Kaka.

80.000 de oameni au invadat stadionul San Siro pentru a asista la ultimul meci al idolului lor:

"Voi fi emotionat, dar am obligatia sa ma gandesc la meci care va fi dificil si important", a spus Maldini.

La finalul campionatului, dupa atatia ani in "crampoane", Maldini aspira la o "lunga vacanta pana in septembrie". Si apoi? "Nu stiu. Dar stiu ce nu voi face: nu voi antrena", a spus Maldini.

Vezi si: VIDEO rezumat! Azi se fac 20 de ani de la finala Stelei cu Milan, 0-4! Ce cunosti despre finala asta?

Modifică setările cookies