Carlo Ancelotti AC Milan Paolo Maldini Real Madrid Italia

FOTO ȘI VIDEO Carlo Ancelotti, revoltat că AC Milan l-a demis pe Paolo Maldini: „Lipsă de cultură fotbalistică!”

AC Milan a anunțat că l-a demis pe Paolo Maldini din funcția de director sportiv. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Iunie 2023, 13:07
Data actualizarii: Joi 08 Iunie 2023, 13:14

AC Milan avea așteptări mai mari pentru acest sezon, mai ales că în anul competițional 2021-2022 a reușit să câștige Serie A. Însă, echipa de pe San siro nu a putut ține pasul cu Napoli și a terminat pe locul 4 această stagiune, ultimul care duce automat în grupele UEFA Champions League, în spatele lui Lazio și a rivalei Inter Milano. 

Paolo Maldini, demis de conducerea lui AC Milan 

În consecință, conducerea lui AC Milan l-a concediat pe Paolo Maldini din rolul de director sportiv, funcție pe care o exercită din vara lui 2019. De sarcinile acestuia se va ocupa o echipă formată din mai mulți oameni, după cum este anunțat în comunicatul oficial. 

„AC Milan anunță că Paolo Maldini și-a încheiat rolul la club pe 5 iunie, 2023.

Îi mulțumim pentru anii pe care i-a dedicat pentru club, culminând cu revenirea în Champions League și câștigarea titlului în sezonul 2021-2022. 

Datoriile sale zilnice vor fi achitate de o echipă în colaborare cu antrenorul principal, urmând a fi raportate directorului general”, este comunicatul emis de AC Milan. 

Carlo Ancelotti, revolvat că AC Milan a renunțat la Paolo Maldini

Carlo Ancelotti, care l-a avut pe Paolo Maldini atât coechipier la finalul anilor '80 și începutul anilor '90, cât și elev, cucerind împreună două trofee UEFA Champions League, a fost revoltat de decizia conducerii lui AC Milan. Tehnicianul italian consideră că acest gest reprezintă o lipsă de respect pentru tradiția de pe San Siro.

„La Madrid, am învățat că istoria trebuie mereu respectată. Ce s-a întâmplat cu Maldini dovedește lipsa de cultură istorică și lipsă de respect pentru tradiția Milanului”, a declarat Carlo Ancelotti, potrivit Football Italia. 

Paolo Maldini a jucat întreaga carieră de fotbalist profesionist la AC Milan, din 1985 până în 2009. Și-a trecut în palmares 5 trofee UEFA Champions League, un Campionat Mondial al Cluburilor, 2 Cupe Intercontinentale, 4 Supercupe ale Europei, 7 titluri în Serie A, o Cupă a Italiei și 5 Supercupe ale Italiei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!