Gianluigi Buffon Parma record buffon Italia

Legendar! Gianluigi Buffon a ajuns la 500 de meciuri fără gol primit: "Aș putea fi în formă și la 48 de ani"

Portarul Gianluigi Buffon a reuşit, sâmbătă, meciul cu numărul 500 din carieră fără gol primit, un record, informează Marca.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Februarie 2022, 12:47
Data actualizarii: Duminica 06 Februarie 2022, 12:47

El a reuşit a atins această bornă istorică în meciul Benevento - Parma, din etapa a XXI-a a campionatului italian Serie B. În această partidă, Dennis Man, colegul lui Buffon, a rămas pe banca de rezerve.

Gianluigi Buffon a ajuns la 500 de meciuri fără gol primit

Goalkeeper-ul italian a reuşit să nu primească gol în 322 de meciuri la Juventus, în 92 la Parma, în 77 la echipa naţională şi în 9 la PSG.

Buffon are 653 de meciuri disputate în Serie A, de asemenea un record, în Italia.

La 44 de ani, Buffon nu se gândeşte la retragere şi spune că poate evolua până la 50 de ani.

"Dacă Italia nu se califică la Cupa Mondială, s-ar putea să joc la următoarea ediţie. Nu aş fi surprins să fiu încă în formă la 48 de ani. Michael Jordan nu a exclus să joace până la 50 de ani şi îl înţeleg. Până la urmă, vorbim pe teren. Întotdeauna am folosit Cupa Mondială ca scuză pentru cei care se întrebau de ce continui.

Adevărul este că îmi continui cariera pentru că fac lucruri pe care alţii nu le fac. Cu toate acestea, dinamica mă face să înţeleg că ediţia din Qatar este imposibilă. Este bine aşa, trebuie să respect alegerile unui om deştept precum Roberto Mancini”, a declarat Buffon pentru Gazzetta dello Sport, potrivit dailymail.co.uk.

News.ro

Modifică setările cookies