Italia

OFICIAL: Milanul a ajuns pe mana celui mai mare fond de investitii din lume! Infuzie de capital instantanee, pentru a scapat de problemele financiare

Fondul american Eliott a anuntat ca a preluat controlul clubului italian AC Milan, in care urmeaza sa injecteze 50 milioane euro pentru a-l stabiliza din punct de vedere financiar.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Iulie 2018, 12:37
Data actualizarii: Miercuri 11 Iulie 2018, 12:44

Elliott a preluat controlul in urma imposibilitatii investitorului chinez Li Yonghong de a-si onora o datorie ajunsa la scadenta. Li a avut la dispozitie pana vineri, 6 iulie, sa plateasca suma de 32 milioane euro catre fondul american, bani pe care ii imprumutase pentru cumpararea clubului milanez.

Intr-un comunicat publicat in noaptea de marti spre miercuri, Elliott a precizat ca, odata cu preluarea controlului se deschide "un nou capitol pentru AC Milan".

"Viziunea Elliott pentru AC Milan este simpla: crearea stabilitatii financiare si stabilirea unui management solid, realizarea unui succes pe termen lung pentru AC Milan prin concentrarea asupra lucrurilor fundamentale si asigurarea unei bune capitalizari a clubului, precum si crearea unui model operational durabil, care sa respecte regulamentul fair play-ului financiar al UEFA".

"Ca o prima masura, Elliott intentioneaza sa contribuie cu 50 de milioane de euro la capitalul clubului, pentru a-i stabiliza finantele si intentioneaza sa aloce, in timp, un capital suplimentar pentru finantarea cresterii lui AC Milan", se mai arata in comunicatul noilor proprietari ai gruparii de pe San Siro.

AC Milan s-a aflat timp de peste trei decenii in proprietatea fostului premier italian Silvio Berlusconi, care l-a vandut in aprilie 2017, pentru suma de 740 milioane euro, investitorilor chinezi condusi de misteriosul Li Yonghong.

Pe plan sportiv, AC Milan, care a cheltuit aproximativ 200 milioane euro pentru transferurile de jucatori vara trecuta, a terminat pe un dezamagitor loc sase in editia precedenta a campionatului Italiei, in care titlul a revenit rivalei Juventus Torino.

Elliott este un fond de investitii condus de Paul Singer. Creat in 1977, Elliott detine un portofoliu cu o valoare de 34 de miliarde de dolari, din care fac parte Samsung, Shopko, Adecco, Novell, Vinashin, Compuware, Hess, Interpublic Group, Sigfox, Comcast, CDK Global LLC, PulteGroup, Alcoa, Energy Future Holdings, Mentor Graphics Corp, Oncor, Akzo Nobel, etc.

Modifică setările cookies