Italia

Declaratie INCREDIBILA in Italia. Legendarul Sacchi: "Sunt prea multi jucatori de culoare, ne pierdem identitatea"

Legendarul Arrigo Sacchi a avut o iesire incredibila luni seara in Italia! 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Februarie 2015, 12:10
Data actualizarii: Marti 17 Februarie 2015, 12:12

Omul care a transformat Milanul intr-una din cele mai tari echipe din toate timpurile a avut o iesire incalificabila luni seara, in direct la TV!

Sacchi e de parere ca sunt prea multi jucatori de culoare in fotbal italian si crede ca Italia risca sa-si piarda identitatea in fotbal.

"Nu sunt rasist iar istoria mea ca antrenor dovedeste asta, eu l-am antrenat pe marele Frank Rijkaard.

Dar ma uitam la turneul de juniori de la Viareggio, simt ca sunt prea multi jucatori de culoare, chiar si la copii.

Italia nu mai are demnitate, nu mai are mandrie. Nu e posibil ca echipele noastre sa aiba 15 straini in lot", a spus Sacchi, la o ceremonie.

Sacchi a incercat sa-si clarifice declaratiile apoi in Gazzetta dello Sport. "Declaratiile mele au fost interpretate gresit. Eu nu sunt rasist. Am spus doar ca am vazut o echipa cu patru jucatori de culoare in teren.

Povestea mea e clara. Am antrenat mereu echipe cu jucatori de culori diferite, unii au fost chiar adusi de mine, atat la Milan cat si la Real Madrid. Am vrut sa scot in evidenta faptul ca ne pierdem mandria si identitatea nationala", a declarat Sacchi.

Arrigo Sacchi e unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului! El a cucerit Serie A in 1988 cu Milan, iar apoi dupa Cupe ale Campionilor la rand, in 1988 si 1989, cand a batut-o pe Steaua cu 4-0 in finala de la Barcelona.

Sacchi e creatorul echipei fabuloase a Milanului, care a dominat Europa la inceputul anilor '90. Din acea echipa faceau parte si doi jucatori legendari de culoare, olandezii Gullit si Rijkaard. 

Modifică setările cookies