GALERIE FOTO Cu cine atacă Italia titlul european: Michael Olabode Kayode, Cher Ndour sau Luca Warrick Daeovie Koleosho!

nationala Italiei Cher Ndour Fabio Chiarodia Luca Koleosho Michael Kayode Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 14:33
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 14:35

Turneul final al Campionatului European Under-19 se joacă în Malta, în perioada 3-16 iulie.

Fotbalul juvenil din Italia se află în mijlocul unei controverse după ce inclusiv președintele federației,  Gabriele Gravina, a contestat succesul recent în campionatul Under 19 al lui Lecce Primavera, echipă cu un ”unsprezece” de start alcătuit în exclusivitate din fotbaliști străini (4 dintre ei români)!

”Dacă aș fi găsit ceva mai bun în Italia, atunci titlul m-ar fi costat mai puțin.

Găsirea străinilor de valoare este și mai dificilă. Înseamnă că este o problemă aici (n.r. - în Italia), nu este vorba despre faptul că lui Corvino îi plac străinii”, a explicat, într-o conferință de presă, Pantaleo Corvino, directorul tehnic al lui Lecce.

Italia, în grupă cu Malta, Portugalia și Polonia la Euro

”Problema” sus-menționată pare să se confirme și în cazul naționalei Under 19 a Italiei, calificată la Campionatul European care se va desfășura în Malta, în perioada 3-16 iulie.

Federația a anunțat joi lotul Italiei pentru Euro, din care fac parte mai mulți fotbaliști cu origini africane, născuți în alte țări sau legitimați în campionate străine: Michael Olabode Kayode (Fiorentina), Cher Ndour (Benfica Lisabona), fostul internațional american de juniori Luca Warrick Daeovie Koleosho (Espanyol Barcelona) sau fostul internațional de juniori german Fabio Chiarodia (transferat în această vară de la Werder Bremen la Borussia Monchengladbach).

”Gli Azzurrini” se află la Euro într-o grupă cu țara gazdă Malta, Portugalia și Polonia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!