Luca Koleosho Italia Italia

Cazul incredibil al puștiului de 18 ani convocat de Italia! Are patru cetățenii și a jucat deja pentru alte două naționale

La 18 ani și jumătate, jucătorul lui Espanyol a fost convocat deja de trei echipe naționale și poate evolua și pentru o a patra.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Luni 06 Martie 2023, 12:37
Data actualizarii: Luni 06 Martie 2023, 12:53

Născut în Statele Unite, Luca Koleosho reprezintă un caz incredibil în fotbalul mondialul: puștiul este eligibil pentru patru echipe naționale. Mama sa are dublă cetățenie, canadiană și italiană, iar tatăl său este de origine nigeriană. Astfel, extrema stângă a lui Espanyol poate juca pentru SUA, Canada, Italia și Nigeria.

Italia l-a găsit pe Koleosho în La Liga și l-a convocat la naționala U19

Dintre cele patru selecționate, Koleosho a bifat deja trei. În august 2019, puștiul a strâns patru apariții pentru naționala U15 a Statelor Unite. A fost, de asemenea, convocat pentru un stagiu de pregătire cu selecționata U20 a americanilor.

În iunie 2022, Koleosho a fost chemat la naționala de seniori a Canadei pentru amicalele cu Iran și Panama. Nu a apucat să debuteze pentru canadieni, dar a fost lăudat de selecționerul John Herdman. „Luca devine un fotbalist de elită. E un lucru pozitiv pentru Canada”, spunea antrenorul englez.

Acum, Luca Koleosho se pregătește să joace pentru Italia, după ce antrenorul Alberto Bollini l-a convocat pentru meciurile cu Germania, Slovenia și Belgia din preliminariile pentru Campionatul European U19, din 2023. În curând, fotbalistul lui Espanyol trebuie să ia o decizie în privința viitorului său internațional, pentru că nu va mai putea schimba echipele după ce va bifa o selecție într-un meci oficial la seniori.

Cine este Luca Koleosho și cum a ajuns în La Liga

Jucător de picior drept care evoluează în banda stângă a atacului, Koleosho este recunoscut pentru viteza sa și capacitatea de a scoate adversari din joc. Tânărul născut la Norwalk, în statul Connecticut, s-a mutat în Spania în 2016, când avea doar 11 ani, la recomandarea unui antrenor din Barcelona.

Părinții săi au rămas în SUA, dar îl vizitau de câteva ori pe an. „Trebuie să te maturizezi repede. Să devii independent și să înveți să-ți porți de grijă singur. M-am maturizat mult mai repede decât aș fi făcut-o dacă aș fi rămas în Statele Unite, cu familia și prietenii mei”, mărturisea Koleosho.

Puștiul a evoluat mai întâi la juniorii lui Reus Deportiu, un club din Catalonia. După ce Reus a intrat în faliment, în 2020, Luca s-a dus la Espanyol, unde a jucat pentru echipa a doua a clubului. În vara lui 2021 a semnat primul său contract ca profesionist, iar în mai 2022, a debutat pentru echipa mare a grupării din Barcelona, într-un meci cu Granada (0-0). În total, a strâns patru prezențe la echipa mare a lui Espanyol.

      1 milion de euro este cota lui Luca Koleosho, potrivit Transfermarkt.

      2 goluri a marcat în acest sezon pentru Espanyol B, în liga a patra.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!