valentin mihaila Atalanta patron atalanta Serie A Italia

Cine e noul patron al formației lui Valentin Mihăilă și la ce sumă s-a ridicat tranzacția

Serie A, sub semnul oamenilor bogați din Statele Unite.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 09:19
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 09:25

Clubul italian de fotbal Atalanta Bergamo, la care evoluează internaţionalul român Valentin Mihăilă, a anunţat sâmbătă că pachetul său majoritar de acţiuni a intrat în posesia unui grup de investitori condus de americanul Stephen Pagliuca, co-proprietar al echipei de baschet Boston Celtics din NBA şi co-preşedinte al fondului american Bain Capital.

Familia Percassi, care a deţinut până în prezent clubul, va păstra 45% din acţiuni, în timp ce Antonio Percassi şi Luca Percassi îşi vor menţine funcţiile de preşedinte şi administrator delegat, a precizat Atalanta într-un comunicat.

400 milioane euro e valoarea tranzacției

Stephen Pagliuca, aflat în fruntea grupului de investitori care a achiziţionat 55% din clubul Atalanta, va deveni co-preşedinte. Conform presei italiene, valoarea tranzacţiei se ridică la peste 400 milioane euro.

Acest acord se înscrie într-o mişcare a fondurilor de investiţii nord-americane în fotbalul italian, considerat un sector rămas în urmă în materie de drepturi TV şi de exploatare a stadioanelor, potrivit experţilor.

Americanii fac legea în Italia

Aproape jumătate dintre cele 20 de cluburi din Serie A se află în prezent sub pavilion american: AS Roma (Dan Friedkin), AC Milan (fondul Elliott), Fiorentina (Rocco Commisso), Venezia (Duncan Niederauer), Spezia (familia Piatek) şi Genoa, cumpărată în toamna trecută de fondul 777 Partners, iar acum Atalanta. Echipa Bologna aparţine la rândul ei omului de afaceri canadian Joey Saputo. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!