valentin mihaila antonio percassi Atalanta Italia Atalanta Bergamo

Se vinde Atalanta! Clubul lui Mihăilă, cumpărat de americani pentru o sumă uriașă. Tranzacția a intrat în linie dreaptă

Atalanta, clubul la care evoluează Valentin Mihăilă, este aproape de a fi vândut unor investitori americani! Alte șapte cluburi din Serie A sunt deținute, astăzi, de patroni din SUA.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 18:45
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 18:55

Antonio Percassi este patronul celor de la Atalanta din 2010. Pe vremea când clubul evolua în Serie B, Percassi a cumpărat pachetul de acțiuni pentru suma de 14 milioane de euro. 

Se vinde Atalanta! Prețul tranzacției este uriaș

După ce în ultimii ani gruparea din Bergamo a reușit mai multe performanțe notabile în Serie A și cupele europene, Atalanta poate fi vândută din nou, iar cifra tranzacției se ridică la 350 de milioane de euro!

Percassi este gata să vândă 85% din club către ”Kohlberg Kravis Roberts & Co.”, urmând să rămână acționar minoritar la club, notează jurnalistul Gianluca Di Marzio

Tranzacția a intrat în linie dreaptă, și se așteapta ca, în cel mult o săptămână, toate detaliile să fie puse la punct și ”KKR” să fie noul acționar majoritar al clubului.

Atalanta este pe locul cinci în Serie A, cu 44 de puncte, la doar două puncte distanță de locul patru, care asigură prezența în Champions League, și cu un meci mai puțin! 

Spezia, AC Milan, Genoa, Venezia, Bologna, AS Roma și Fiorentina sunt celelalte cluburi din Serie A patronate de investitori americani.

Valentin Mihăilă, împrumutat de Parma la Atalanta

Dacă Atalanta îl va transfera definitiv pe Mihăilă în vară, atunci Universitatea Craiova ar urma să încaseze aproximativ 800.000 de euro, sumă ce reprezintă 10% din transfer.

Valentin Mihăilă a bifat, până acum, doar două meciuri pentru cei de la Atalanta, ambele din postura de rezervă. Românul este evaluat la șase milioane de euro de site-urile de specialitate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!