Italia

CADE SAN SIRO! Unul dintre simbolurile fotbalului din Europa va fi DEMOLAT! Anunt de ultima ora in Italia

Celebrul stadion San Siro din Milano va fi inlocuit cu o arena noua. Asta dupa ce autoritatile italiene care se ocupa de patrimoniu nu au avut nici o obiectie cu privire la demolarea stadionului pe care AC Milan si Inter l-au impartit de-a lungul timpului.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Mai 2020, 20:14
Data actualizarii: Sambata 23 Mai 2020, 20:16

Anul trecut, cele doua cluburi au cerut aprobarea pentru construirea unui nou stadion, de 60.000 de locuri, langa terenul existent.

Conform municipalitatii milaneze, care detine situl, arena nu are nici o semnificatie arhitecturala care sa impiedice demolarea lui.

Construit in 1926, San Siro a trecut prin mai multe reamenajari si a mai ramas doar o mica parte din stadionul ridicat in perioada interbelica.

Reprezentantii orasului, inclusiv primarul din Milano, Giuseppe Sala, nu vad cu ochi buni planurile de demolare completa a stadionului, iar cluburile au modificat proiectele initiale care ar fi prevazut distrugerea intregului stadion.

Planurile aflate in discutie includ inlocuirea arenei vechi intr-o proportie covarsitoare, dar pastrarea unei parti din stadion ca reper in jurul caruia cluburile sa construiasca noi facilitati sportive disponibile publicului.

Modifică setările cookies