Adrian Mutu a dat cărțile pe față: "Cu VAR, am fi ajuns în finala Ligii Campionilor"

Adrian Mutu Champions League Fiorentina Sebastien Frey Italia Adrian Mutu / Sursă Foto - Instagram
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 28 Mai 2024, 14:40
Data actualizarii: Marti 28 Mai 2024, 18:38

Adrian Mutu, fostul mare internațional și vârf al Fiorentinei, își amintește cu amărăciune de parcursul echipei sale în competițiile europene.

Într-un interviu acordat publicației Gazzetta dello Sport, Adrian Mutu a vorbit despre eliminarea Fiorentinei din Cupa UEFA din 2008, după un penalty împotriva celor de la Rangers, și despre ieșirea din Champions League în 2010, în fața germanilor de la Bayern Munchen.

Fostul atacant este convins că, dacă ar fi existat VAR, Fiorentina ar fi avut șanse reale să ajungă în finala Ligii Campionilor.

  • Adrian Mutu / Foto - Gabriel Chirea

Adrian Mutu, mesaj pentru Fiorentina

Fostul internațional român a reamintit importanța meciului din Atena împotriva lui Olympiacos și a cerut actualei echipe a Fiorentinei să abordeze partida cu o mentalitate de învingători. 

„Aceste meciuri trebuie câștigate. Nu este nevoie de artificii tehnice sau panică, trebuie să fim cinici. Sper ca băieții lui Vincenzo Italiano să recupereze ceea ce am pierdut noi atunci”, a declarat Mutu, citat de Fiorentina News.

Ce impact ar fi avut VAR-ul asupra parcursului său european

Fostul atacant al Fiorentinei a exprimat frustrarea legată de eliminarea din Liga Campionilor din 2010 și a ținut să evidențieze că tehnologia VAR ar fi schimbat soarta echipei sale.

„Încă nu îmi place acel meci din optimile Ligii Campionilor cu Bayern. Dacă ar fi existat VAR, am fi ajuns în finală”, a afirmat Mutu.

Pericolul reprezentat de Stevan Jovetic

Un alt subiect abordat de Mutu a fost întâlnirea cu Stevan Jovetic, fost coleg la Fiorentina, acum jucător la Olympiacos. 

„Faptul că Fiorentina îl întâlnește pe Jovetic în finală este o coincidență incredibilă. Am vorbit recent cu el, nu știu dacă va juca din primul minut, dar este în continuare un jucător de top. Trebuie să fim atenți la golul unui fost jucător”, a avertizat Mutu.

Mutu a vorbit și despre jucătorii actuali ai Fiorentinei și a oferit laude pentru Nico Gonzalez și Giacomo Bonaventura

„Frey (n.r - Sébastien Frey) a spus că Nico îmi seamănă? În număr, da (n.r - râde). A marcat goluri frumoase, are un ritm suplimentar și cifre interesante. Trebuie să își îmbunătățească execuțiile de la 11 metri. Bonaventura este un jucător complet: echilibru, goluri, energie, are totul. Îmi place și Sottil, deși este uneori inconsistent”, a concluzionat Mutu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!