Profesorul-maratonist, primul roman calificat la JO din 2016. Povestea fantastica a lui Marius Ionescu, omul cu un viciu neobisnuit: alergarea

Marius Ionescu e alergatorul de cursa lunga al Romaniei. E primul roman calificat la Jocurile Olimpice. A reusit asta cu un an si jumatate inainte de Rio. 

Se afla deja la a doua participare la Jocurile Olimpice si are planuri mari. Marius Ionescu este romanul care a reusit sa se califice la Olimpiada de la Rio cu un an si jumatate inainte, dar care de atunci continua sa se pregateasca asiduu pentru a-si indeplini visul - acela de a obtine si o mare performanta pentru Romania.

"Deja ma aflu la a doua, istoria se repeta: sunt primul roman calificat. Bineinteles ca am fost mandru. Jocurile olimpice este competita la nivelul cel mai inalt - este visul oricarui sportiv", povestea Marius Ionescu pentru ProTV si Sport.ro in urma cu mai multe luni.

In 2012, la Londra, a fost primul atlet roman care a aleargat la maraton dupa 50 de ani. Trofee de la toate marile sale performante ii ocupa o camera intreaga. 

"In general imi plac plachetele, cupele deja ocupa prea mult spatiu si nu au loc", mai spunea Marius Ionescu.

"E oltean! Si noi oltenii avem un alt fel de a simti cand trebuie sa iesim in fata si cand trebuie sa aratam lumii de ce suntem in stare", a spus fostul diriginte al lui Marius. 

"Este stindardul, este sportivul care a tinut sus steagul si al orasului si al clubului sus", a spus si presedintele de la CSM. 

"Ma consider un oltean, cateotada sunt iute, chiar daca la marton nu e vorba de viteza", a adaugat atletul.

Marius a jucat fotbal la juniorii Universitatii Craiova, dar a trecut la maraton.

"Asa a fost scris. Pe vremea aceea cand m-am apucat de atletism, imi doream sa merg la fotbal. Cei cunoscuti apropiati mie imi spuneau ca am talent la fotbal", a mai povestit Marius. 

"Primul viciu al lui este clar: alergarea! Asta e microbul si visul lui cel mai mare. Sa le pupam si picioarele fiindca mai fac si ne tin sus standardul asta de atletism", a dezvaluit si atletul Marius Busca, un prieten bun.

Cand nu alearga, preda la scoala. E profesor la scoala la care a invatat. Profesorii de atunci ii sunt acum colegi, dar isi amintesc de ce a primit porecla "Piciul". 

"Era cat un miel de pasti cand a venit. In clasa a 5-a avea 26 de kile, 30 cu tot cu echipament. Inconvenientul asta a devenit un atu pentru viitorul alergator Marius Ionescu", a spus si antrenorul sau. 

"Fac sport de 20 de ani, atletism. Predau acum atletismul. Ce poate fi mai frumos? Atunci cand imbini utilul cu placutul este perfect" - Marius Ionescu.  

"Primul titlu de campion national al lui Piciu la categoria juniori 3. Acest lucru a fost surprinzator. Ne-am urcat in masina doar cu o legitmatie la noi si ne-am intors cu un titlu de campion national", a mai zis antrenorul sau.  

Iubita il insoteste peste tot. Nu stia ca e sportiv cand s-a indragostit de el.

 "Mi-a fost prezentat de un prieten si a zis: stii, el este marele nostru maratonist. Ok, a aparut in ziar, dar eu nu stiu cine este. Eecunosc ca nu stiam, stiu mai mult despre fotbal decat despre atletism", a povestit logodnica lui Marius, Alexandra. 

"Este dificil pt ca are un program incarcat. Trebuie oarecum sa ma incadrez si eu in programul lui.  E greu si la concursuri, la Dusseldorf a fost greu sa-l vad pe traseu, si atunci am alergat si a fost destul de obositor si pentru mine, am facut un mini-maraton", a incheiat Alexandra. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cer noros, averse, vânt puternic şi descărcări electrice în Capitală, până duminică seara
BRAT
Modifică setările cookies