El e omul care facea femeile sa lesine cu muschii sai! Cum arata inventatorul fitnessului

El e omul care facea femeile sa lesine cu muschii sai! Cum arata inventatorul fitnessului

Eugen Sandow e parintele "culturismului". El facea asta inainte de anul 1900 si a pus bazele primelor sali de fitness.

Eugen Sandow a fost un neamt mutat in Marea Britanie la inceputul secolului 20, care a devenit celebru prin fizicul sau. A fost impresionat la 15 ani de statuile razboinicilor romani si a hotarat sa devina si el puternic.

Soarta lui s-a schimbat cand l-a cunoscut pe Conan Doyle, autorul celebrului roman Sherlock Holmes. Cei doi au organizat primul concurs de culturism, in care Sandow a reusit sa uimeasca pe toata lumea cand a ridicat peste 200 de kilograme cu mainile goale.

In 1899, Sandow s-a intrecut cu doi luptatori profesionisti in fata a mii de oameni si la inceput lucrurile nu au stat atat de bine pentru el. S-a impiedicat de greutati iar sala intreaga a inceput sa rada de el.

Era mic de inaltime iar publicul se intreba ce cauta acolo. Si-a dat bluza jos si a ramas in pielea goala iar oamenii din sala au tacut instant. Nu mai vazusera niciodata asa ceva! Eugen Sandow si-a revenit dupa micul accident si a ridicat un bloc de piatra de 230 de kilograme.

A castigat primul concurs de culturism din istorie si a devenit vedeta. A inceput sa calatoreasca in intreaga lume si facea demonstratii pentru echivalentul a zeci de mii de euro pe saptamana.

A pus apoi bazele primei sali de fitness, acolo unde ii primea pe bogatii englezi si ii invata cum sa faca miscare si le explica ce este o dieta sanatoasa. Contra cost, evident, pentru ca era antreprenor inascut.

Soarta lui Sandow a fost schimbata la izbucnirea primului razboi mondial. A vrut sa-i pregateasca pe tinerii soldati pentru lupta cu nemtii, insa a fost catalogat drept spion german si avea sa-si petreaca tot restul vietii in anonimat. Imperiul sau s-a prabusit.

La 57 de ani a facut un accident de masina si a murit cateva saptamani mai tarziu. Doctorii au fost impresionati de starea corpului sau care arata cu 15 ani mai tanar.

VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies