VIDEO emotionant cu Dedu pe patul de spital: "Vreau sa pun piciorul pe pamant, Doamne, abia astept sa curga dusul pe mine"

"Puteam sa mor, cu ajutorul lui Dumnezeu lucrul asta nu s-a intamplat, sunt viu, sunt in proces de vindecare si sunt foarte optimist.", spune presedintele Federatiei romane de handbal, Alexandru Dedu, dupa 45 de zile de spitalizare in care a suferit cinci interventii chirurgicale.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 Septembrie 2014, 17:53
Data actualizarii: Luni 29 Septembrie 2014, 18:13

A suferit un teribil accident de motocicleta in luna august, dar nu si-a pierdut optimismul nici dupa 45 de zile de spitalizare si cinci interventii chirurgicale chinuitoare.

Intr-un interviu acordat ProTV, Alexandru Dedu vorbeste cu o sinceritate dezarmanta despre felul in care accidentul l-a facut sa pretuiasca cele mai banale activitatii ale vietii de zi cu zi.

"Abia astept sa pun piciorul pe pamant, chiar stateam de vorba aseara cu nevasta-mea si ii spuneam 'Doamne, abia astept sa curga dusul pe mine'. E un sentiment pe care nu l-am incercat de vreo 45 de zile."

"Intr-o luna ar trebui sa fiu la munca"

"Acum astept sa se vindece in partea de jos a piciorului unde inca nu s-a inchis rana. Cand se inchide aia mai am o interventie care va consta intr-o grefa de os, ca am nevoie de vreo 5 cm de tibie si dupa aia partea de terapie se inchide."

"Cam intr-o luna ar cam trebui sa fiu la munca. Lucrurile stau in felul urmator: eu puteam sa nu mai fiu, datorita faptului ca mi s-a taiat calea, iar eu n-am pus frana. Problema mare a fost impactul initial, care mi-a prins piciorul. Nu pot sa pun piciorul jos, daca puteam, eram la munca."

"Ma simt foarte bine si cred ca de la o saptamana dupa ce am avut accidentul, din punct de vedere mental si a dorintei de a munci si de a face lucruri am fost si sunt foarte ok. De abia astept sa ies din spital, sunt procese fiziologice care nu pot fi grabite, important e ca sunt pe drumul vindecarii."

"Cei 30 de ani de sport m-au ajutat la impact"

"Am refacut filmul accidentului si in afara de socul initial, in care mi-am prins piciorul practic intre motocicleta si masina respectiva, pe urma am fost aruncat si toate zgarieturile si echimozele mele au fost facute in zone neesentiale, dovada ca niciun organ intern, sau capul, nu mi-au fost afectate."

"Asta imi spune mie ca in momentul cazaturii, corpul a fost bine grupat. Poate a fost un instict dupa 30 de ani de sport si poate instinctul asta m-a ferit de lucruri mai grave.

Va mai urcati vreodata pe motocicleta?

"N-am avut cosmaruri legate de accident, n-am avut niciodata probleme de genul asta. Eu iau viata exact asa cum mi se da, este un moment greu, dar voi trece peste el. Ce nu te omoara te face mai puternic."

"Daca in prima saptamana de dupa accidenta am bravat si am spus ca o sa ma sui, acum spun ca astept sa ma fac bine, sa merg bine, sa fiu sanatos din nou. Logic ar fi sa nu ma mai sui dupa o experienta ca asta, dar este o dragoste prea mare mersul pe motocicleta si un sentiment foarte placut. Sa lasam timpul sa treaca, voi vedea daca o sa ma mai sui."

"Puteam sa mor, cu ajutorul lui Dumnezeu lucrul asta nu s-a intamplat, sunt viu, sunt in proces de vindecare si sunt foarte optimist."

Sunt intr-o legatura permanenta cu colegii mei de la federatie. Imi sta gandul cel mai mult acolo, este meseria mea, este cel mai important proiect din viata mea si ii daruiesc totul - Alexandru Dedu
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!