Tarca: "Rulmentul e mai greu ca acum 5 ani!"

Miercuri 06 Ianuarie 2010, 13:15
Tarca: "Rulmentul e mai greu ca acum 5 ani!"

Antrenoarea Mariana Tarca a declarat ca nu se teme de provocari, desi situatia la Rulmentul Brasov, pe care o va prelua incepand de miercuri, este mai grea ca in urma cu cinci ani, atunci cand a ajuns prima oara la conducerea tehnica a echipei feminine de handbal.

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

"In situatia in care se prezinta echipa in acest moment, viitorul nu se anunta a fi roz. Trebuie sa fim optimisti si sa discernem foarte bine ce facem in continuare. Situatia financiara peste tot in lume este grea si nici Rulmentul nu este ocolita de acest lucru. In acest moment avem legitimate mult sub 10 jucatoare senioare cate ne impune regulamentul, astfel ca trebuie sa gasim rapid solutii.

Mi-e greu sa spun ce se va intampla sambata, la meciul cu Resita, ce imi este clar este ca, in acest moment, situatia echipei este mult mai grea decat acum cinci ani, dar nu ma tem de provocari. Vom face eforturi sa ramanem in Liga Nationala. Nu a fost nicio rascoala a fetelor, ce s-a intamplat la echipa acum cateva zile se va rezolva in timp. In acest moment se va vedea cine e cu sufletul las Rulmentul si cine nu. Eu imi doresc foarte tare sa pastrez o parte din lotul actual, dar vom vedea ce va fi", a declarat Tarca.

Mariana Tarca a participat, miercuri dimineata, la Primaria Brasov, la o intalnire la care au mai fost prezenti primarul George Scripcaru, patronul Rulmentului, Teodore Florescu, si antrenorul Herbet Muller.

Muller a preluat echipa in 2008 si a fost antrenor pana miercuri. "Unde se inchide o usa, se deschide o alta. Drumul meu la Brasov s-a incheiat, eu mi-am dat un cuvant aici si am ramas atat timp cate a fost nevoie de mine.

Nu regret nimic din ce am facut aici si nici ca am ramas si am lucrat neplatit. Sper ca aceasta echipa sa ramana in Liga Nationala, sa-si continmue drumul asa cum trebuie si sa redevina o forta. In acest moment nu sunt decis sa semnez cu alta echipa, ma voi intoarce in Austria, acolo unde este nevoie de mine si unde oamneii au proiecte interesante, atat la feminin, cat si masculin", a mentionat Muller.

Patronul Teodor Florescu a afirmat ca la intalnire s-au luat decizii in ceea ce priveste forma organizatorica la club pana in vara. "In acet moment si Primaria va sprijini aceasta echipa si ce este foarte clar este ca Muller a fost inlocuit cu Mariana Tarca. In zilele urmatoare vor avea loc mai multe discutii si se va ajunge la cea mai buna forma de organizare", a subliniat Florescu.

BRAT