Marian Cozma Handbal

Sute de oameni au cerut "Dreptate pentru Marian Cozma" la marsul tacerii!

Aproximativ 300 de persoane au participat, vineri seara, la Bucuresti, la un mars al tacerii in memoria handbalistului Marian Cozma, ucis la Veszprem, in urma cu aproape doua saptamani.
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Februarie 2009, 21:24
Data actualizarii: Vineri 20 Februarie 2009, 21:26

Persoanele participante la mars au pornit, la ora 20.30, din Piata Universitatii spre Piata Unirii, avand in maini candele aprinse. De asemenea, fanii sportivului decedat au purtat un portret al handbalistului si au afisat un banner cu mesajul: "Dreptate pentru Marian Cozma".

Participantii la mars s-au deplasat catre Piata Unirii pe bulevardul Nicolae Balcescu, iar la intrarea in pasajul din apropiere de destinatie au fost atentionati de jandarmi sa treaca pe trotuar, in caz contrar ei riscand sa fie amendati. Procesiunea a fost precedata, pe tot parcursul, de o masina a Jandarmeriei.

In Piata Unirii, unde marsul s-a incheiat la ora 21.15, participantii la manifestatie au depus candelele, portretul sportivului decedat si flori la crucea din parc. De asemenea, ei au aprins lumanari.

Marian Cozma a fost injunghiat mortal, in data de 8 februarie, la un restaurant din orasul Veszprem, in altercatie fiind implicati si alti doi coechipieri, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic, grav raniti. Handbalistul roman in varsta de 26 de ani a fost injunghiat in inima, fiind singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata.
Initial, autoritatile maghiare au dat in urmarire internationala trei suspecti in cazul uciderii handbalistului roman, iar doi dintre ei, Gyozo Nemeth si Sandor Raffael, au fost retinuti, in mai putin de 24 de ore de la asasinat, in Austria. Cei doi urmeaza sa fie extradati. Un al treilea suspect, Sztojka Ivan, s-a predat in noaptea de joi spre vineri, iar politia maghiara a anuntat, ulterior, ca a mai retinut doi suspecti, Gabor P. si Csaba B.

Un mars al tacerii in memoria lui Cozma a avut loc si la Veszprem, la o saptamana de la decesul sportivului roman.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies