"SCANDALOS! Arbitrii ne-au furat aurul mondial!" Ce spun spaniolii dupa decizia controversata luata in ultimele secunde ale finalei de la CM de Handbal

"SCANDALOS! Arbitrii ne-au furat aurul mondial!" Ce spun spaniolii dupa decizia controversata luata in ultimele secunde ale finalei de la CM de Handbal

Olanda a invins dramatic pe Spania, scor 30-29, in finala Campionatului Mondial de Handbal din Japonia.

Finala dintre cele doua natiuni a fost una extrem de spectaculoasa, ambele echipe fiind pe rand la conducere. Ibericele au inceput in forta, conducand chiar si cu 4 goluri (3-7) in primul sfert de ora, dar olandezele au revenit fabulos, Wester a "inchis" poarta timp de 12 minute, iar Spania s-a vazut condusa la pauza cu 3 goluri, scor 16-13.

In partea a doua, jocul s-a desfasurat in aceeasi maniera, cu Olanda la conducere, insa jucatoarele spaniole au revenit pe fondul unei aparari avansate si riscante, care totusi a dat roade. Barbosa a avut sansa sa egaleze la 29 dupa un contraatac, dar Wester a facut din nou minuni si si-a tinut echipa in avantaj. In cele din urma, ibericele au reusit egalarea in ultimul minut de joc, ba chiar au avut sansa sa castige, insa Barbosa a aruncat slab de la 9 metri.

Mai erau doar cateva secunde, Wester a incercat sa lanseze un contraatac din propriul semicerc, insa Hernandez a blocat-o. Arbitrele partidei, surorile Bonavetura, au dat o decizie ciudata si indelung contestata de spanioli. Acestea au judecat ca iberica a blocat incorect contraatacul Olandei, chiar daca se afla cu picioarele in afara semicercercului. Arbitrele din Franta au considerat ca Hernandez avea mainile dincolo de linia de 6 metri si au acordat cartonas rosu si lovitura de la 7 metri, pentru ca regulamentul spune ca orice interventie din ultimele 30 de secunde se sanctioneaza astfel.

Abbingh, care a primit si titlul de golgetera a turneului final, a transformat penalitatea si a adus Olandei primul aur mondial din istorie!

"Scandalos! Arbitrii ne-au furat aurul mondial!", au scris cei de la Marca. Si jurnalistii de la AS au vorbit de o decizie incorecta data de surorile Bonaventura: "10 secunde dramatice si controversate. Au dat o decizie ciudata, exista suspiciuni de hotie. Nu s-a analizat faza la reluari".

Fanii iberici au luat cu asalt retelele de socializare unde le acuza de viciere de rezulat pe arbitrele din Franta, spunand ca au favorizat echipa Olandei, unde antrenor este tot un francez.

Faza poate fi urmarita la minutul 12:00VIDEO PROTVPLUS.RO

Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33
Bugetul Capitalei pentru 2020: De unde se așteaptă bani și ce investiții se vor face
BRAT