VIDEO EXCLUSIV Vlad Munteanu, discurs-manifest la Arena SPORT.RO despre naționala României: "Da, ai nevoie de noroc!"

nationala romaniei Arena Sport.ro Vlad Munteanu Nationala Vlad Munteanu, la Arena SPORT.RO / Sursă Foto - Sport.ro
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Decembrie 2023, 14:02
Data actualizarii: Joi 07 Decembrie 2023, 14:01

Vlad Munteanu (42 de ani) a fost invitatul lui Cătălin Oprișan în cadrul emisiunii Arena SPORT.RO, difuzată pe www.sport.ro, Facebook Sport.ro, dar și pe VOYO, susținută de Casa Pariurilor.

Naționala României s-a calificat la EURO 2024, găzduit de Germania, care va fi transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO vara viitoare, începând cu 14 iunie. Finala Campionatului European va avea loc o lună mai târziu, pe 14 iulie.

Vlad Munteanu, discurs-manifest la Arena SPORT.RO despre naționala României: "Da, ai nevoie de noroc!"

Vlad Munteanu, în prezent director sportiv în cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), a vorbit despre selecționata lui Edward Iordănescu și a subliniat faptul că s-a închegat un grup la națională.

  • Cătălin Oprișan Vlad Munteanu, la Arena SPORT.RO / Sursă Foto - Sport.ro

De asemenea, oficialul FRF, care se ocupă și de selecționata U21, unde lucrează alături de Daniel Pancu, a precizat că naționala va avea nevoie și de un gram de noroc în campania de la EURO 2024.

"S-a format un grup. Există acea bază de valori comune. Interacțiunea fotbalistică e acolo. Apar, ușor, și rezultatele. Da, ai nevoie de noroc. City și Liverpool nu cred că au câștigat Champions League fără un gram de noroc. Înțelegi ce spun. 

Luna noiembrie a fost o confirmare. Îți dai seama din antrenamente, emoții, mesaje. Și atunci spui 'trebuie să se întâmple'. Dacă îmi spunea cineva că o să terminăm pe locul unu nu credeam, mai ales după Liga Națiunilor.

Mă bucură acest proces al lui Edi. E un tip smart, se uită la date. Da, vrei să ai continuitate. Vrei ca acest grup de jucători să folosească acest EURO, poate, să se transfere la un campionat de top. Să aibă o continuitate după acest EURO.

Trebuie să gândim 2026, 2028 și iată că vin tot la date din spate și în momentul în care am făcut strategia tehnică am spus că vrem să fim pe un anumit loc FIFA pe un anumit timp", a spus Vlad Munteanu la Arena SPORT.RO, emisiune susținută de Casa Pariurilor.

Cariera fotbalistică a lui Vlad Munteanu

Fostul mijlocaș a avut o carieră impresionantă. A evoluat timp de cinci ani în Germania, iar cel mai important club din cariera sa a fost VfL Wolfsburg, care a plătit 2,2 milioane de euro pentru a-l transfera de la Dinamo în 2006. S-a întors în ”Ștefan cel Mare” în 2011, dar pentru o scurtă perioadă de timp, iar în 2013 a decis să-și încheie cariera după o ultimă experiență în Germania, la Ergebirge Aue. 

Cel mai important trofeu din cariera de fotbalist a lui Vlad Munteanu este titulul cucerit cu Wolfsburg în 2009, în Bundesliga. În România este de două ori câștigător de Cupa României cu Dinamo București, iar în CV-ul său se adaugă și o Supercupă a României. Pe lângă experiența din Germania, Munteanu a mai evoluat sub formă de împrumut la AJ Auxerre, în Franța.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!