VIDEO EXCLUSIV Președintele FRH, după România - Muntenegru: "Nu a fost hoție! Au fost mai multe greșeli în favoarea noastră"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 12:48
Data actualizarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 12:47

România a încheiat pe locul 12 la Campionatul European de handbal feminin, iar tricolorele au acuzat mai multe decizii de arbitraj care le-ar fi dezavantajat pe parcursul turneului final.

La meciul cu Germania, de ieri (28-32), jucătoarele lui Florentin Pera, extrem de dezamăgite de arbitrajul din precedentul joc, cu Muntenegru (34-35), chiar ar fi vrut să organizeze un protest și să iasă cu tricouri inscripționate cu mesajul: "Respectați-ne munca!", însă au renunțat după ce au aflat posibilele sancțiuni din partea EHF.

Constantin Din, președinte FRH: "Nu a fost hoție! Au fost mai multe greșeli în favoarea României"

Deși Crina Pintea sau Cristina Neagu au avut discursuri extrem de dure referitoare în special la arbitrajul din partida cu Muntenegru, fostul arbitru Constantin Din, în prezent președinte al Federației Române de Handbal, are o părere total diferită.

Din spune că nu se poate discuta despre "hoție", termen avansat de mai mulți iubitori ai handbalului din România după meciul cu Muntenegru, ba din contră: România ar fi fost pe plus la analiza sa.

"Un arbitraj cu foarte, foarte multe greșeli. Greșeli și de o parte, și de alta. Un arbitraj care teoretic nu ar trebui să existe la un Campionat European.

Nu știu la ce fel de atitudine vă așteptați dumneavoastră. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, am avut discuții cu aproape toți membrii Federației Europene prezenți la fața locului. Lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea și e prea mult spus că a fost o hoție. Nu există hoție, a fost un arbitraj foarte, foarte slab. Asta este opinia dumneavoastră (n.r - că cele mai multe decizii au fost împotriva României), opinia mea este alta.

Și eu pot să susțin că mă pricep destul de bine la arbitraj. Nu cred că vorbim de hoție. Dacă puteți să faceți o nouă analiză a acestui meci, o să vedeți că greșelile sunt împărțite într-o balanță echilibrată. În afară de dublul dribling de la final, greșelile sunt împărțite. Dacă vreți să vă spun o părere obiectivă și pertinentă, sunt mai multe greșeli în favoarea noastrea decât în favoarea Muntenegrului. Asta e realitatea.

Eu am revăzut meciul ca să știu dacă este cazul să facem memoriu, protest și să aducem în discuție hoția sau nu. Credeți-mă că știu ce vorbesc. Chiar dacă nu îmi convine, asta este realitatea. Eu pot să vă dovedesc cu faze din joc. Nu știu dacă este un lucru bun că sunt singurul care spune lucrurile astea. Eu am colectat aceste decizii ca să putem să știm dacă facem memoriu sau nu.

Dacă vreți în continuare să ne plângem și să dăm vina întotdeauna pe alții, putem face lucrul ăsta. Eu susțin această părere, este realistă și mi-aș dori să nu mai dăm vina pe alții.

Într-adevăr, în meciul cu Olanda am fost total dezavantajați. Acele greșeli de arbitraj sunt într-o proporție covârșitoare în favoarea echipei Olandei, dar în meciul cu Muntenegru nu asta este realitatea. Poate e surprinzător ce spun, dar asta e.

Putem să ne certăm cu EHF-ul, că nu suntem de acord, dar oricine poate să vadă meciul și să dovedească. Ei pot zice: 'Unde vedeți voi numai greșeli în favoarea Muntenegrului? Uite câte greșeli sunt în favoarea României. Dacă vreți să ne plângem, ne plângem cu toții'", a spus Constantin Din, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Constantin Din: "E un pas foarte bun, chiar dacă locul este 12"

România a încheiat pe locul 12 la Campionatul European de handbal feminin, astfel că a ratat obiectivul stabilit înainte de turneul final - clasarea în primele 10 naționale de pe continent. Totuși, președintele FRH spune că este o evoluție dătătoare de speranțe.

"Este o evoluție dătătoare de speranțe. Ăsta este cel mai lucrul cel mai important, asta am stabilit înainte de Campionatul European, că trebuie să schimbăm neapărat atitudinea și implicarea componentelor echipei naționale pentru a obține rezultate.

E un pas foarte bun, chiar dacă locul este 12. Din ce am văzut la Campionatul European, e o schimbare dătătoare de speranțe și cu siguranță vor apărea rezultate foarte bune", a mai spus Constantin Din.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!