Noul selectioner al nationalei de handbal are planuri mari, dar nu se hazardeaza: "O luam pas cu pas". Ce spune Tomas Ryde

•Suedezul Tomas Ryde, noul selectioner al nationalei de handbal feminin a Romaniei, a luat deja contact cu jucatoarele, acestea reunindu-se pentru Trofeul Carpati
•Ryde a acordat si un amplu interviu pentru FRH, vorind despre planurile sale

Fost castigator al Ligii Campionilor cu Viborg, suedezul Tomas Ryde a revenit in activitate, dupa o perioada de pauza, si a acceptat oferta Federatiei Romane de Handbal pentru preluarea nationalei.

Antrenorul a facut cunostinta cu handbalistele nationalei inaintea debutului Trofeului Carpati (20-21 martie) si a acordat un interviu pentru FRH. Acesta a vorbit despre planurile sale si despre schimbarile pe care le va aduce.

"Obiectivul principal este sa implementez o strategie pentru formulele defensive cinci plus unu si sase in linie pe semicerc. Apoi imi doresc acelasi lucru si in atac si voi lucra teme individuale cu fiecare jucatoare pentru barajul cu Serbia.

Obtinerea unei medalii este un proces in sine, constructia se face insa pas cu pas. In folosofia mea, prioritatile sunt legate de imbunatatirea calitatii jocului, cooperarea in cadrul grupului, eficienta jocului si optimizarea resurselor intr-un mod inteligent.

Rolul Cristinei Neagu in strategia mea va fi in primul rand sa creeze situatii de a marca pentru restul jucatoarelor. Cand ea e in ofensiva, adversarele consuma multa energie pentru a o anihila si putem valorifica asta. Ma gandesc totoodata la metode de a optimiza faza defensiva cu ajutorul ei deoarece Cristina se misca foarte rapid pe semicerc si intelege bine jocul tactic.

Oamenii au multe opinii si nu vreau sa le comentez, dar exista intr-adevar mult talent in echipa. Jucatoarele au o tehnica foarte buna in regim de viteza. Probabil va fi nevoie sa lucram totusi mai mult tactic si la capitolul unitate de grup pentru ca toate jucatoarele provin de la multe echipe. Voi face propria analiza si voi discuta cu toate jucatoarele pentru a descoperi eventualele probleme", a declarat Tomas Ryde.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Marea Britanie, singura din Europa rămasă în zona de risc
BRAT
Modifică setările cookies