Handbal

Kim Rasmussen va antrena Coreea de Nord!  Prin ce selecție a trecut tehnicianul care a luat Liga Campionilor cu CSM București

Danezul Kim Rasmussen va fi antrenor al naţionalei feminine de handbal din Coreea de Nord. El a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, în 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 14:26
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 15:58

Antrenorul portughez Rolando Freitas va prelua echipa masculină, iar antrenorul danez Kim Rasmussen va fi responsabil de echipa feminină.

Kim Rasmussen, selecționerul Coreei de Nord

Ei vor fi primii antrenori străini care vor supraveghea echipele naţionale de seniori, deoarece KHF (federaţia nord-coreeană) adoptă o abordare diferită, ca urmare a lipsei de succes şi a progresului în afara turneelor ​​continentale din ultimii ani.

  • They f**ked me! Reactia NERVOASA a lui Kim Rasmussen dupa INFRANGEREA cu Romania

După ce candidaţii iniţiali au fost selectaţi, KHF a format un comitet de numire de supraveghere şi a selectat perechea după o evaluare amănunţită a candidaţilor prin interviuri online.

Cei doi au primit contracte iniţiale până la sfârşitul turneelor ​​de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024, cu prelungiri automate în vigoare dacă echipa respectivă se califică. Ei au sosit în Republica Coreea marţi,, înainte de o conferinţă de presă oficială săptămâna viitoare.

Freitas se alătură KHF după ce a lucrat cel mai recent pentru Federaţia Israeliană de Handbal, unde a fost director tehnic şi antrenor masculin din 2018. Rasmussen a câştigat Liga Campionilor EHF feminin 2016 cu CSM Bucureşti. News.ro

Modifică setările cookies