FOTO "Inumani!" Strigătul de revoltă împotriva Rusiei al unei foste mari handbaliste de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Anastasia Pidpalova Anastasia Borodina Oltchim Război în Ucraina Ucraina Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2022, 16:08
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2022, 16:29

Situația tensionată din Ucraina a determinat-o pe Anastasia Pidpalova să reacționeze. 

Anastasia Borodina, fostă Pidpalova pe vremea în care evolua pentru Oltchim, a fost una dintre cele mai bune jucătoare străine care au activat în campionatul României. 

Născută în Odessa, fostul inter stânga cu o aruncare ca din tun trăiește acum cea mai grea perioadă din viață, de când Rusia a declarat război și a invadat țara sa, Ucraina. 

"E la fel de rău, răul nu este de ajuns! Oameni inumani, fasciști!", a scris Anastasia pe Facebook, atașând mesajul unei poze din 2014, pe când juca la Brest. În urmă cu opt ani, ucraineanca postase un mesaj cu o poză care o înfățișa în tricoul naționalei sale și cu un mesaj elocvent scris pe antebraț cu markerul: "Stop the war!"

Fostul inter stânga a evoluat două sezoane pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, între 2009 și 2011, după ce jucase șase ani la HC Motor. Înaltă de 1,92 m, "Nasty", cum o strigau colegele, a reușit câteva meciuri memorabile pentru formația care domina handbalul românesc în urmă cu peste un deceniu. A rămas prietenă cu multe dintre fostele jucătoare ale ecipei din Zăvoi și, din când în când, mai obișnuia să posteze pe rețelele sociale fotografii de arhivă din filmul Oltchimului prin Liga Campionilor 

"De la 5 ani, timp de zece sezoane, am practicat voleiul, marea mea dragoste, la Odessa. Sportul era pe primul loc, dar eram atrasa si de modelling... Ma cuprinde si acum melancolia dupa volei", declara Anastasia, pentru Sport.ro, în urmă cu 12 ani. 

Anastasia se poate mândri și cu o mare performanță la JO, într-o perioadă în care handbalul feminin mondial era înțesat de reprezentative valoroase, cu jucătoare care excelau nu numai prin aruncările de la 9 metri, ci și cu un repertoriu tehnic uluitor, cu pătrunderi și aruncări din unghiuri imposibile. Cu Ucraina, interul stânga de 1,92 m a cucerit medalia de bronz, la Jocurile Olimpice de la Atena, în urmă cu 18 ani. 

"Îmi place foarte mult aici faptul că lumea iubeşte handbalul şi acest sport e popularizat. În Ucraina se vorbeşte doar despre fotbal. Chiar şi eu mă uit uneori la TV la meciurile lui Dinamo Kiev şi ale lui Şahtior. Absolut toţi copiii din Ucraina ştiu acum cine este Mircea Lucescu, este un om foarte respectat şi pe care îl apreciez mult şi eu", spunea Anastasia, într-un inteviu pentru Adevărul.

Citește AICI ultimele noutăți din Ucraina

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!