Întrebarea care l-a blocat pe Adi Vasile după meciul cu Puerto Rico 

România a învins naționala din Puerto Rico la Campionatul Mondial din Spania, 43-20.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 20:02
Data actualizarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 20:10

Naționala lui Adi Vasile a reușit să câștige la o diferență de 23 de puncte în fața celor de la Puerto Rico, însă nu mai are șanse să acceadă mai departe la Campionatul Mondial, ultimul meci din Grupa Principală II urmând să fie cu Suedia. Antrenorul României a analizat partida cu Puerto Rico, punctând că este mândru de prestația fetelor sale la acest Mondial, însă nemulțumit de golurile încasate în meciul de sâmbătă. 

Cu toate astea, antrenorul a punctat că vrea să plece victorios de la Mondialul din Spania, astfel că naționala României țintește la o victorie în meciul cu Suedia.  

„Dacă ar fi să găsesc minusul, acesta ar fi, numărul de goluri încasate, cred că am fost inclusiv eu, puțin deranjat de faptul că se juca handbal în ritmul lui Puerto Rico și atunci trebuie să înțelegi că e foarte greu să ai tăria mentală pentru a rezista și să închizi tot timpul spațiile. Azi a fost un meci în care au găsit calea în multe momente. Cred că este un rezultat corect, poate mi-ar fi plăcut să fie mai multe goluri. 

Fără să desconsider o echipă sau vreun adversar, e o diferență foarte mare de nivel să joci împotriva Suediei sau cu Puerto Rico. Jocurile clare pe care le avem împotriva unor adversari care sunt în topul handbalului mondial, asta este excelent, pentru că putem să încercăm să îi batem pe cei mai buni. Suedia este locul 4 la Jocurile Olimpice, așa că pentru noi este ultimul meci, din păcate, al competiției pentru noi, o să încercăm să îl câștigăm. 

Cu modalitatea asta de a face un mondial e foarte greu să înțelegi care îți este locul cu adevărat, când ne uităm și la tragerea la sorți cum arată. În drumul nostru către primele opt echipe, trebuia să scoatem una dintre campioana mondială, olimpică și locul 4 de la Jocurile Olimpice. E un nivel clar un pic mai sus decât noi, dar faptul că până acum și împotriva Norvegiei și împotriva Olandei am intrat în teren crezând în forțele noastre, că o să câștigăm meciul, cred că este un câștig foarte mare pentru noi ca și atitudine și grup.

Urmează meciul cu Suedia și tot ce trebuie să facem este să tragem pentru a câștiga meciul. E greu să comentez și despre progresul față de turneul preolimpic, acolo vorbim despre niște jucătoare care erau, iar acum nu sunt. Mi-e greu să trag o concluzie, până acum, faptul că avem jucătoare la început de experiență internaținonală și cu multe debutante la un turneu final, cred că până acum suntem pe o pantă ascendentă”, a spus Adrian Vasile la finalul meciului. 

Întrebarea care l-a blocat pe Adi Vasile

Antrenorul naționalei României de handbal a fost blocat însă în momentul în care a fost întrebat despre adversarele din această seară. 

Reporter: Henny Reistad (n.r. jucătoarea Norvegiei) spunea că Puerto Rico a fost cea mai slabă echipă împotriva căreia a jucat vreodată handbal. Ție cum ți s-a părut?

Au urmat secunde lungi de tăcere, urmate de o încercare de glumă a lui Adi Vasile, care s-a abținut să nu râdă: „Ăsta poate să fie un moment pe care să îl dăm?!” 

„E diferență foarte mare între echipele din Europa și majoritatea echipelor din afară, sigur avem și Coreea, Brazilia, Japonia, echipe care joacă un handbal bun. Poate că pentru un Main Round, acesta este un nivel handbalistic puțin sub ceea ce ar trebui să fie, dar cred că, văzând în perspectivă poate în următorii 10-15 ani din aceste țări se vor mai ridica, atunci această investiție din momentul de față să aibă rezultat peste mai mulți ani. 

Handbalul este un sport nișat, dacă vrem să concurăm cu baschet sau volei, trebuie să îl răspândim pe tot globul!”, a argumentat Adi Vasile. 

Naționala din Puerto Rico s-a calificat la Campionatul Mondial după ce a câștigat titlul în campionatul din America de Nord și Caraibe. La acest turneu a bifat o singură victorie, în meciul cu Uzbekistan, 30-24, în rest suferind înfrângeri cu diferențe de rezultat extrem de mari. 

Norvegia s-a impus cu 43-7, obținând astfel a doua cea mai mare victorie a naționalei din istoria Campionatului Mondial, anunță ihf.info

Modifică setările cookies