Romania - Olanda 30-31 caramavrov CM de handbal Cristina Neagu Handbal

De ce nu putem fi o echipă și cu Neagu în teren? Caramavrov, după România - Olanda 30-31

Tricolorele au pierdut joi primul meci din Grupa Principală II a CM de handbal din Spania, scor 30-31 cu campioana mondială en-titre.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Decembrie 2021, 18:41
Data actualizarii: Joi 09 Decembrie 2021, 19:00

de Florin Caramavrov

De ce nu putem fi o echipă și cu una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii pe teren? De ce n-am câștigat un turneu final, mondial, european sau olimpic având în componență o astfel de jucătoare fantastică?

România a jucat în sfârșit ca o echipă împotriva campioanei mondiale Olanda. Aproape neverosimil după evoluția bătrânicioasă, moale, de acum două zile, din meciul cu Norvegia. Incredibil cum s-au transformat aceste fete. Ok, înțeleg că și Olanda ne-a băgat în joc, că a avut o prestație mai modestă, dar și noi le-am făcut să joace așa, agățându-ne cu cârlige invizibile de orice minge, având curaj în atac și creativitate în centru datorită acestui talent mondial care este Cristina Laslo.

N-am înțeles de ce n-a venit Cristina Neagu la acest turneu final. Sunt problemele ei, survenite după o carieră impresionantă, dar eu aș vrea să văd naționala României jucând ca o echipă și cu Cristina  Neagu pe teren. Nu așteptând totul de la ea. Și nu cu toate celelalte fete simțindu-se inferioare acestei handbaliste excepționale.

Rolul antrenorului

De ce n-am jucat ca o echipă cu Neagu printre tricolore? Cred că aici e rolul antrenorului. Acesta trebuie să gândească tactica astfel încât toate jucătoarele să simtă responsabilitatea de a face parte din primele 7 jucătoare ale României, să-și asume riscuri, și nu doar să fie niște pisicuțe care așteaptă totul de la stăpâna de lângă ele.

Dacă Adi Vasile, sau cine va fi selecționerul României, va reuși să rezolve această problemă, putem spera la mai bine.

Rolul liderului

E și o problemă psihică. Neagu le domină atât de tare pe celelalte prin personalitatea ei puternică și prin golurile pe care le marchează, încât acestea par speriate că nu se pot ridica la nivelul liderului. Așadar, trebuie lucrat mai mult la moralul și la încrederea fetelor.

Și mai e ceva. Dacă Neagu e un lider, atunci liderul trebuie să le facă pe coechipiere să joace. Liderul e liantul și mobilizatorul. Nu trebuie să fii doar zbir și dictator, ci și prieten. Greu de îmbinat astfel de calități, însă numai așa putem învinge Olanda, cu 31-30, la următorul turneu final.

Mai credeți în România?  

Modifică setările cookies