Cea mai mare victorie pentru Baia Mare in acest sezon de Liga! 32-24 cu Ferencvaros, campioana Ungariei

Cea mai mare victorie pentru Baia Mare in acest sezon de Liga! 32-24 cu Ferencvaros, campioana Ungariei

Meci superb reusit de HCM Baia Mare in Liga Campionilor.

In fata unor tribune pline, fetele de la HCM au reusit sa invinga detinatoarea titlului din Ungaria. 32-24 s-a terminat partida dintre HCM Baia Mare si Ferencvaros. HCM a reusit a treia sa victorie consecutiva in grupa principala, unde intrase fara vreun punct.

In fata vicecampioanei Ungariei, debutul meciului a fost echilibrat, oaspetele chiar conducand cu 3-2 (min. 6), 4-3 (7). Trei goluri la rand ale gazdelor au adus-o pe HCM la carma partidei, cu 6-4 (12). Avantajul echipei baimarene a crescut apoi la patru goluri, 11-7 (19), dupa alte serie de trei goluri consecutive. Avansul a crescut apoi la cinci goluri, 13-8 (21), dar finalul primei reprize a fost marcat de o revenire a echipei Ferencvaros, care a sanctionat cateva neatentii ale gazdelor si s-a apropiat la doar doua goluri, 16-14, dupa trei puncte consecutive.

Ferencvaros a venit la un singur gol de HCM dupa pauza, 16-15, 17-16, 19-18. HCM Baia Mare a fost mai atenta in aparare, a recuperat cateva mingi si a punctat excelent pe contraatac, iar Allison Pineau a avut o evolutie de metronom, marcand cu regularitate, astfel ca diferenta de pe tabela de marcaj a crescut din nou in favoarea echipei antrenate de Aurelian Rosca. A fost mai intai 22-18 (43), dupa trei goluri legate ale baimarencelor, apoi s-a ajuns la 27-20 (48), dupa alte trei reusite consecutive, ecartul maxim fiind de noua goluri, 32-23 (58), pentru ca scorul final sa fie de 32-24.

Pineau a fost cea mai buna marcatoare de la HCM, cu 10 goluri. Au mai inscris pentru gazde Gabriela Perianu - 4 goluri, Valentina Ardean-Elisei - 4, Katarina Jezic - 4, Melinda Geiger - 4, Adriana Nechita - 2, Lois Abbingh - 2, Alexandra Do Nascimento - 2. Paula Ungureanu a avut o evolutie remarcabila in poarta, parand, intre altele, si doua aruncari de la 7 metri.

Nerea Pena s-a evidentiat de la Ferencvaros, cu 9 goluri, restul fiind marcate de Luca Szekerczes - 4, Nadine Schatzl - 4, Szandra Szollosi-Zacsik - 3, Zita Szucsanszki - 1, Viktoria Lukacs - 1, Dora Hornyak - 1, Piroska Pappne Szamoransky - 1.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Maratonul vaccinării anti-Covid de la București începe astăzi. Unde se va ține
BRAT
Modifică setările cookies