Luni 24 Iulie 2017, 13:35

A murit unul dintre cei mai mari antrenori din sportul romanesc: Nicolae Nedef a contribuit la 7 titluri mondiale la handbal


	A murit unul dintre cei mai mari antrenori din sportul romanesc: Nicolae Nedef a contribuit la 7 titluri mondiale la handbal

Nicolae Nedef, unul dintre oamenii care au dus handbalul romanesc pe cele mai inalte culmi, a incetat din viata la varsta de 88 de ani. Acesta a constribuit la 7 titluri mondiale castigate de nationalele de handbal, la masculin si feminin.

Arsenal - Atletico, azi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 21:45 Real Madrid - Bayern! Miercuri, 21:45 AS Roma - Liverpool!

UPDATE | "A fost coordonator la toate titlurile mondiale, motiv pentru care figureaza in Cartea Recordurilor. A fost o persoana recunoscuta in toata lumea, poate mai putin la noi. Prin disparitia lui, a lasat in urma un gol imens si un gust amar celor care au lucrat cu el. A suferit mult in ultima perioada", a spus Cristian Gatu, unul dintre cei mai mari handbalisti romani, pentru ProSport.


Nicolae Nedef, personaj cheie in succesul Romaniei in anii '50, '60 so '70 in handbalul mondial, a incetat din viata la varsta de 88 de ani, anunta ProSport. Acest aa fost director tehnic al nationalelor Romaniei care au cucerit 7 titluri mondiale - 3 la feminin (1956, 1960 si 1962) si 4 la masculin (1961, 1964, 1970 si 1974).

Moartea lui Nicolae Nedef survine la doar o luna si jumatate de la cea a fratelui sau, fostul mare baschetbalist si antrenor Mihai Nedef.

Nicolae Nedef a condus nationalele de handbal ale Romaniei timp de mai multe decenii. Acesta si-a incheiat activitatea la cea feminina in 1965, dupa trei titluri mondiale castigate, in timp ce la cea masculina a ramas pana in 1989. Dupa Revolutie, acesta a antrenat in Franta si Germania.

Nicolae Nedef a fost decorat de Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu pentru merite sportive.

Potrivit ProSport, inmormantarea acestuia va avea loc miercuri, la Cimitirul Sfanta Vineri.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
1 comentarii
  • 24 2017
    mihai petrica Dimnezeu sa-l odihnească în pace!...
Summit istoric între Coreea de Nord și de Sud. Kim Jong-un, însoțit de sora lui. ”Sper să rezolvăm problemele”. IMAGINI LIVE
BRAT