Antrenorul Danemarcei le-ar dori in nationala sa pe Cristina Neagu si Oana Manea!

Autor: Sport.ro
Vineri 04 Decembrie 2009, 11:11
Antrenorul Danemarcei le-ar dori in nationala sa pe Cristina Neagu si Oana Manea!

Antrenorul nationalei Danemarcei, Jan Pytlick a declarat inaintea debutului la CM din China ca, daca ar putea coopta in nationala nordica jucatoare din alte tari acestea ar fi handbalistele romane Cristina Neagu si Oana Manea, respectiv iberica Marta Mangue.

"Este foarte tehnica si o minunata, sublima jucatoare de handbal. Poate acoperi foarte bine ambele faze si imi place felul in care se misca pe teren, este foarte eleganta", a declarat Pytlick presei daneze, despre calitatile Cristinei Neagu, in timp ce pe Oana Manea a caracterizat-o astfel: "A jucat cu adevarat bine la Cupa Mondiala de la Aarhus.

Este o jucatoare atipica pe postul de pivot, pare masiva si grea, dar in realitate este foarte mobila, iar echipa o joaca foarte bine".

Echipa Danemarcei va evolua in grupa preliminara A la CM din China, alaturi de echipele Germaniei, Frantei, Suediei, Congo si Braziliei.

Tricolorele antrenate de Radu Voina vor debuta in grupa C preliminara sambata (ora 11.15), cu reprezentativa Chile.

La patru ani de la castigarea medaliei de argint, la CM din Rusia, echipa Romaniei spera sa repete performanta de a urca pe podium, obiectivul oficial fiind o clasare pe unul din locurile 1-5.

Programul Romaniei in grupa C, ale carei meciuri se vor juca la Suzhou, este urmatorul:
5 decembrie, ora 11:15 Romania-Chile
6 decembrie, ora 15:15 Romania-Japonia
7 decembrie, ora 15:15 Romania-Ungaria
9 decembrie, ora 15:15 Romania-Tunisia
10 decembrie, ora 13:15 Romania-Norvegia.

Conform regulamentului, primele trei echipe clasate din grupa A, impreuna cu primele trei echipe din grupa B, vor forma prima grupa principala, iar cele din grupa C, impreuna cu cele din D, vor forma a doua grupa principala. In semifinale se vor calific echipele clasate pe primele doua locuri in grupele principale. Finalele CM din China sunt programate in 20 decembrie.

Lotul oficial cu care Romania va participa la CM din China este urmatorul:

Portari - Paula Ungureanu, Florentina Stanciu, Mihaela Smedescu
Extreme - Iulia Puscasu, Ramona Maier, Cristina Varzaru, Adriana Nechita Pivoti - Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Birsan Chintoan
Linia de 9 metri - Cristina Neagu, Narcisa Lecusanu, Ada Moldovan, Carmen Amariei, Adina Fiera, Melinda Geiger, Clara Vadineanu, Mihaela Tivadar.

"Nu cred ca statutul de favorite la medalii ne avantajeaza prea mult. Toti vor fi cu ochii pe noi, dar noi trebuie sa ne facem jocul si sa luam pe rand fiecare meci.

Sunt convins ca fetele se vor bate la victorie de la inceput pana la sfarsit", a declarat Radu Voina, pentru MEDIAFAX, inaintea debutului la Campionatul Mondial, care reprezinta a 18-a editie la care Romania ia parte, fiind singura natiune ce a bifat prezente la toate.

Românii explică de ce pleacă din țară. Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane
BRAT