Handbal

VIDEO Alegeri FRH | Constantin Din l-a 'spulberat' pe Dedu și este noul președinte al Federației! Cum s-a votat 

Au avut loc alegerile pentru președenția Federației Române de Handbal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 15:44
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 15:49

15:45 Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal. Din 223 de voturi, 157 au mers către Din, în timp ce 66 s-au îndreptat către Dedu. 


14:20 S-a încheiat primul tur, iar Constantin Din a primit cele mai multe voturi, însă nu a reușit să atingă cele 112 voturi necesare pentru a se încheia alegerile din primul tur. Voturile exprimate arată astfel:

Constantin Din - 95 de voturi 

Alexandru Dedu - 79 de voturi 

Bogdan Voina - 48 de voturi

Maximilian Gavrilă - un vot 


14:05 Din 225 de voturi, 223 au fost valide, în timp ce două au fost anulate! Pentru o victorie din primul tur trebuie 112 voturi din 223. 


12:30 Aflat în afara sălii, Radu Voina a vorbit despre situația sa și a celorlalte glorii, spunând că au fost „umiliți” de către cei din FRH. 

„Foarte bine, cu colegii mei, cu care ne întâlnim săptămânal după foarte mulți ani și cred că ar fi un exemplu pentru generațiile mai tinere, noi în fiecare miercuri ne întâlnim și ne simțim foarte bine bând apă plată. Noi suntem niște oameni care am trecut, suntem îmbrăcați sport, am venit absolut privat, nu avem nicio intenție de a intra în sală pentru a crea confuzie și a face campanie pentru unul sau altul, cum a făcut domnul Covaliu, nu știu cu ce drept a intrat aici, am văzut la foarte mulți acreditarea pe care o au la piept. 

Întrebați cum mă simt aici, foarte bine cu colegii mei. Acum nu mi-aș fi dorit să fim în sală, suntem oameni de cuvânt, dacă întrebați în dreapta și stânga, avem un nume care e respectat și a fost într-un anume fel. Cum să nu ne dorim să fim în sală, am cerut oficial, conform legii, ni s-a răspuns cu umilință, persoanele de aici au fost umilite, e un cuvânt dur, dar nu pentru ei. 

Am venit aici să ne întâlnim, am stat puțin cu ei în față, cu domnul Gațu, domnul Oțelea, domnul Marinescu, oameni care au trăit în handbal, și cred eu că încă mai cunosc. Față de acești monștri, care au făcut și performanță dar au și condus, nici nu s-au uitat la noi, e clar că nu sunt oameni din handbal. Ne vedeți războinici? Noi suntem în vârstă, am făcut și noi puțin handbal, un pic mai mult, e de apreciat de dumneavoastră sau de alte persoane, invers de ceea ce crede domnul Dedu, care s-a catalogat drept cel mai valoros handbalist al României”, a declarat Radu Voina.  


12:05 A început votarea, iar pentru o victorie în primul tur trebuie să fie 114 voturi din 225 posibile!


12:00 Remus Drăgănescu, șeful de la CSM București, nu l-a lăsat pe Alexandru Dedu să vorbească la începutul discursului, cerând ca gloriilor să li se dea cuvântul. În sala de votare se află electorii, în timp ce Radu Voina, Cristian Gațu, Mihai Marinescu și Cornel Oțelea se află în afara sălii. 

Gloriile au criticat decizia de a nu fi lăsate să participe la Adunarea Generală, acolo unde sunt prezenți 225 din 225 de electori. 


Preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, va candida pentru al treilea mandat, însă are parte de opoziție din partea unor voci puternice din handbalul românesc.

Nouă campioni, împotriva lui Dedu

Valentin Samungi, Cristian Gatu, Radu Voina, Nicu Munteanu, Cornel Otelea, Mihai Marinescu, Vasile Stanga, Gheorghe Goran și Stefan Birtalan îl  critică dur pe președintele în funcție și îl susțin pe Bogdan Voina în cursa pentru președinția FRH.

„Nu mai putem îndura nici măcar o zi incompetența, minciuna și hoția. Am plâns când ne-a bătut Kosovo și plângem când constatăm zi de zi că nu vine nimic din urmă și ne prăbușim”, a fost mesajul lui Radu Voina.

Dedu se apără și spune că este o poveste veche, începută chiar din prima zi a primului său mandat, fiind contestat vehement, de fiecare dată. „De ce? Atât timp cât băiatul unuia dintre ei candidează la funcţia de preşedinte, doar nu or ţine cu mine”, a spus Dedu, potrivit Agerpres, făcând referire la contracandidatul său, Bogdan Voina, fiul fostului campion mondial Radu Voina. 

Din 10 februarie 2014, Dedu ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, pe 28 aprilie candidând pentru cel de-al treilea său mandat.

La alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal şi-au depus dosarele patru candidaţi: Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina. Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Handbal este programată la 28 aprilie, de la ora 11:00, la Hotel Marriott din Capitală. În cadrul acesteia cei 245 de membri afiliaţi vor alege preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului de Administraţie.

Modifică setările cookies