France Soir: "Unirea Urziceni vampirizeaza fotbalul european!"

Autor: Sport.ro
Joi 26 Noiembrie 2009, 12:40
France Soir: "Unirea Urziceni vampirizeaza fotbalul european!"

Publicata France Soir scrie joi ca Unirea Urziceni vampirizeaza fotbalul european, dupa ce a reusit opt puncte in Liga Campionilor, devenind revelatia fazei grupelor celei mai importante competitii europene.

"Intr-o lume nemiloasa in care succesul se obtine mai degraba cu ajutorul a multor milioane de euro decat cu forta piciorului, Unirea Urziceni a detonat bomba. Aceasta echipa, devenita campioana Romaniei in sezonul trecut spre surpriza generala, nu inceteaza sa creasca. In ciuda unei istorii relativ recente la cel mai inalt nivel, formatia antrenata de emblematicul Dan Petrescu nu a fost infiintata decat in 1954 si a profitat din plin de reforma Platini pentru a ajunge la masa celor mari", scrie France Soir.

France Soir noteaza ca multe nume mari au cazut victime acestei echipe dintr-un oras al carui nume provine de la "urzica", ultima fiind FC Sevilla, dubla castigatoare a Cupei UEFA si singura formatie ce poate sa "tina piept" celor de la Real Madrid si FC Barcelona in campionatul Spaniei.

Evolutia Unirii Urziceni a fost apreciata si de site-urile belgiene. Astfel, walfoot.be scrie ca, la tragerea la sorti pentru faza grupelor, oficialii de la FC Sevilla, Glasgow Rangers si VfB Stuttgart erau foarte zambitori, totul indicand ca romanii de la Unirea Urziceni vor ocupa locul patru.

"Dupa cinci etape, oficialii nu mai sunt atat de zambitori. Scotienii nu mai au nicio sansa, nici macar nu pot spera la calificarea in Liga Europa. FC Sevilla este calificata, dar si Unirea, care ocupa locul doi cu opt puncte. Pentru a-si continua drumul in Liga Campionilor, VfB Stuttgart trebuie sa invinga Unirea", scrie sursa citata.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Românii explică de ce pleacă din țară. Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane
BRAT