Larisa Iordache Campionatul european de gimnastica Nadia Comaneci Gimnastica

Revenirea de senzatie a Larisei Iordache a uimit-o pe Nadia! Fosta mare gimnasta viseaza frumos dupa evolutia fetelor de la Campionatul European: "Cineva le invata asa cum trebuie!"

Nadia Comaneci (59 de ani) a urmarit cu sufletul la gura Romania la Campionatul European de Gimnastica din Turcia. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Decembrie 2020, 09:20
Data actualizarii: Luni 21 Decembrie 2020, 09:26

Fosta mare gimnasta a ramas uimita de Larisa Iordache, care a revenit dupa o pauza de trei ani si a reusit sa devina cea mai medaliata gimnasta din Romania din istoria Campionatelor Europene. Tanara gimnasta a obtinut trei medalii in finala la aparate, doua de aur si una de argint, clasandu-se pe locul doi la echipe cu nationala Romaniei. 

"O mare bucurie, am ramas impresionata de revenirea Larisei. Dupa trei ani fara competitii este extrem de greu sa revii la nivelul actual in lumea gimnasticii, iar ea, care a si avut aceasta accidentare si trei operatii, nici nu mi-am putut imagina ca si-ar fi putut reveni la acest nivel", a declarat Nadia Comaneci pentru Digi24. 

Nadia a dezvaluit ca a vazut partida cu "noaptea-n cap" din America deoarece competitia a fost transmisa la o ora destul de tarzie acolo, dar nu regreta, pentru ca dupa cum spune ea, gimnastica si tenisul sunt sporturile ei favorite.

Ea a declarat ca se simte multumita de munca din spatele acestor gimnaste si spune ca totul a mers "ca la abecedar" avand in vedere rezultatele pe care le-a obtinut Romania la acest European. 

"Pentru gimnastica si pentru tenis ma trezesc cu noaptea in cap, ca era destul de devreme competitia ei, si am promis ca ma trezesc sa o vad. Este adevarat ca nu au participat unele tari la aceste Campionate Europene, dar eu m-am uitat mai mult la dificultatea, executia si punctajul pe care ea l-a obtinut. Daca stam si ne uitam la ceea ce s-a intamplat la barna, exercitiul ei este competitiv mondial si olimpic la medalie.

Faptul ca ea reuseste prin vointa si determinarea pe care a avut-o ca sa concureze la acest nivel spune ca ea nu si-a spus inca tot ce a avut de spus referitor la acest sport. 

Este o platforma frumoasa, nu ma refer doar la Larisa, dar ma uit si la evolutia fetelor junioare. Sunt ani buni de zile de cand nu am mai vazut asa junioare la noi in tara si cu mare potential. Baza lor este foarte buna, inteleg ca acolo de unde vin aceste fete este cineva care le invata gimnastica asa cum trebuie, abecedarul functioneaza.

Bineinteles ca aceste junioare vin si din sponsorizarea necesara si investitia pe care trebuie sa o facem la nivel de sport. Nu se intampla nimic peste noapte", a adaugat fosta gimnasta. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies