Fara precedent: JOCURILE FOAMEI pentru Jocurile Olimpice! Cum va alege Romania intre Larisa Iordache si Catalina Ponor pentru singurul loc de la Rio

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2016, 11:57
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2016, 20:52

Larisa Iordache si Catalina Ponor trebuie sa se intreaca pentru a prinde un loc la Rio, dupa ce echipa de gimnastica a Romaniei a ratat Jocurile Olimpice.

Comitetului Executiv al FRG, intrunit marti, a decis ca postul de antrenor coordonator al lotului national feminin sa fie ocupat in continuare de Lucian Sandu pana la JO 2016, iar la baieti a fost reconfirmat Ioan Suciu.

In acest moment, Romania are dreptul sa inscrie o singura gimnasta in concursul individual de la JO 2016 si selectia se va face dintre cele mai bune sportive ale, momentului, Larisa Iordache si Catalina Ponor.

"Ele trebuie sa faca fata si Campionatelor Europene si pregatirii pentru JO. Eu am avut o discutie si cu Catalina si cu Larisa. Ele vor participa la un concurs intre ele pentru a demonstra cine are cele mai mari sanse de a putea reprezenta cel mai bine Romania la JO. Fetele vor participa la niste concursuri in strainatate, pentru a fi evaluate si de arbitri neutri. Nu e un proces simplu, de azi pe maine, fiecare dintre cele doua are bastonul de maresal. Fiecare dintre cele doua stie ca isi doreste sa fie cea mai puternica si asta este un avantaj", a precizat presedintele FRG, care a adaugat ca acelasi proces va avea loc si in cazul selectiei pentru gimnastul care il va insoti pe Marian Dragulescu la JO 2016.

Aducerea unor antrenori straini nu ar rezolva problemele din gimnastica romaneasca, a opinat Adrian Stoica: "Nu cred ca este cea mai buna solutie, insa este extrem de complicat sa aduci un antrenor strain si sa-l platesti cu 3-4.000 euro si sa tii antrenorii care lucreaza la lotul national cu 4-500 de euro pe luna. si deontologic nu este cea mai buna solutie"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!