Octavian Belu gimnastica Mariana Bitang Gimnastica

Belu si Bitang REVIN la lotul de gimnastica! Cei doi antrenori vor relua antrenamentele, dupa scandalul alegerilor de la COSR

Octavian Belu si Mariana Bitang, cei mai apreciati antrenori de gimnastica ai ultimelor doua decenii, vor reveni la carma lotului national, dupa ce au decis sa demisioneze in urma alegerilor de la COSR.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Noiembrie 2014, 10:34
Data actualizarii: Luni 03 Noiembrie 2014, 10:55

Octavian Belu si Mariana Bitang vor reveni la carma lotului feminin de gimnastica dupa o pauza de cateva luni.

Cei doi tehnicieni supravegheaza antrenamentele de la Izvorani ale gimnastelor de mai multe zile, noteaza cotidianul Gazeta Sporturilor, cei doi dandu-si acordul pentru revenirea alaturi de Larisa Iordache, Diana Bulimar si celelalte tinere sportive.

Revenirea celor doi antrenori la lotul feminin de gimnastica a fost confirmata si de Carmen Tocala, secretarul de stat din MTS, aceasta spunand ca negocierile cu Belu si Bitang au ajuns la un punct comun.

"Dupa discutiile purtate cu Belu si Bitang pot afirma ca cei doi mari tehnicieni vor redeveni coordonatorii lotului feminin. Mai trebuie definitivata intelegerea cu Federatia de Gimnastica si cu Forul Olimpic Roman, dar eu cred ca fetele de la lot au fost cele care i-au determinat pe antrenori sa se intoarca", a declarat Carmen Tocala.

Octavian Belu si Mariana Bitang au renuntat la lotul olimpic feminin in luna iunie, dupa Campionatele Europene. Decizia lor a fost influentata si de rezultatul alegerilor pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, functie castigata de Alin Petrache.

"Calitatea noastra de antrenori a incetat. Este o decizie definitiva! Incercam sa mai ajutam cum putem, am facut cat am putut", spunea Mariana Bitang la acea vreme.

De asemenea, una dintre dorintele celor doi antrenori este legata si de finalizarea salii Dinamo, aceasta fiind una dintre conditiile puse pentru revenirea la lotul national.

Cotidianul Gazeta Sporturilor mai scrie ca, alaturi de Belu si Bitang, la lot ar putea reveni si Catalina Ponor si Sandra Izbasa, doua dintre cele mai titrate gimnaste ale ultimilor ani.

Lotul national de gimnastica al Romaniei, fara Belu si Bitang, nu a obtinut nicio medalie de de aur la Nanning, in urma cu mai putin de o luna. Larisa Iordache a fost singura sportiva din Romania medaliata la Mondialele din China.

Modifică setările cookies