Marian Dragulescu Dacian Ciolos Gimnastica

"Atitudinea domnului Dragulescu este regretabila. Vom cauta solutii pentru viitor". Cum reactioneaza Guvernul Ciolos dupa revolta lui Marian Dragulescu

Citeste si - Primele pentru bronzul mondial luat de Neagu, Ungureanu & Co provoaca valuri in sportul romanesc. Dragulescu vrea sa protesteze in fata Guvernului

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Decembrie 2015, 17:14
Data actualizarii: Marti 29 Decembrie 2015, 17:31

"(...) Ma deranjeaza ca am fost dati la o parte! Vrem sa fim tratati echitabil! (...) Vom protesta in fata Guvernului daca e necesar, chiar daca aceasta situatie va perturba si pregatirile pentru JO", spunea ieri Marian Dragulescu, multiplu medaliat la JO, CM si CE.

Gimnastul s-a revoltat dupa ce echipa nationala de handbal feminin, care a obtinut cea mai mare performanta a ultimului deceniu la un sport de echipa, a fost premiata cu mai multi bani pentru bronzul castigat in urma cu doua saptamani in Danemarca. 

Pentru performanta de la Campionatul Mondial, Cristinea Neagu, Paula Ungureanu si Aurelia Bradeanu, dar si celelalte handbaliste ale Romaniei, au fost recompensate de Guvern cu bonusuri mai mari decat cele anuntate initial. 

Decizia de sporire a premiilor pentru handbalistele antrenatate de Tomas Ryde si Costica Buceschi a fost salutata de o buna parte a oamenilor din sportul romanesc, insa a provocat si nemultumiri, unul dintre sportivii revoltati fiind Marian Dragulescu.

Dragulescu s-a declarat nemultumit de faptul ca el, precum si alti sportivi medaliati in trecut, au incasat bonusuri mai mici si a amenintat cu o masura radicala: greva in fata sediului Guvernului.

Raspunsul purtatorului de cuvant al lui Ciolos

Revolta "Marocanului" a ajuns repede si la urechile oficialilor din Guvern, purtatorul de cuvant al premierului Dacian Ciolos, Dan Suciu, oferind o prima reactie.

Suciu spune ca Guvernul si Dacian Ciolos respecta demersul lui Dragulescu si ca pe viitor se va cauta o solutie pentru aceasta problema. Totusi, purtatorul de cuvant al Guvernului a declarat ca "atitudinea revendicativa a domnului Dragulescu este una regretabila".

"A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipa, in Romania sufera sporturile de echipa. La individual, acei medaliati iau premii si de la cluburi, la handbal nu este asa. Este regretabila atitudinea asta revendicativa a domnului Dragulescu, pe care il respectam, dar discursul sau a degenerat. 

Nu vom reveni si nu va exista o alta majorare sau alta premiere, este un subiect inchis, etic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsa de solidaritate deplasata din partea domnului Dragulescu. Eu pot sa va asigur ca pe viitor vom cauta solutii pentru marirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate", a transmis Dan Suciu, purtatorul de cuvant al premierului, citat de Dolce Sport.

Modifică setările cookies