Meciul de la Belgrad a nascut RAZBOIUL DRONELOR in fotbal: "E o chestiune de timp" Amenintarea pentru marile campionate din Europa

Meciul de la Belgrad a nascut RAZBOIUL DRONELOR in fotbal: "E o chestiune de timp" Amenintarea pentru marile campionate din Europa

Meciul groazei dintre Serbia si Albania din preliminariile Euro 2016, oprit de o drona care purta steagul "Albaniei mari" risca sa nu devina un caz izolat, afirma un expert german pentru publicatia Der Welt.

"Ce vedem aici este cea mai vandut drona din lume. DJI Phantom costa pana in 1000 de euro, multi si-o permit si poate cara 500 de grame in aer", spune André Scholz, un expert in astfel de dispozitive.

In mod normal, astfel de drone sunt folosite pentru a face fotografii sau pentru a filma. De data aceasta, un gadget profesional risca sa declanseze "Razboiul dronelor" din fotbal.

"E doar o chestiune de timp pana cand asa ceva se va intampla frecvent, iar dronele vor fi folosite pentru abuzuri", avertizeaza André Scholz, explicand impactul pe care acest eveniment l-a avut pentru fotbal.

Pana si Helmut Spahn, fostul director de securitate al Federatiei Germane de Fotbal, afirma acum ca "apararea impotriva dronelor a aparut pe agenda. In conceptia noastra, atacurile dronelor sunt incluse pe lista."

"Acum ne concentram pana si pe transportul de arme biologice in zone greu de penetrat, in scenarii precum atacurile teroriste in evenimentele majore precum o Cupa Mondiala sau Jocuri Olimpice.", spune acesta.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies