kylian mbappe Al Hilal PSG Real Madrid Franta

NEWS ALERT Răsturnare de situație: Mbappé, presat de familie să spună „DA” ofertei de 200 de milioane de euro

Kylian Mbappé (24 de ani) este în centrul atenției în perioada de mercato.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2023, 22:56
Data actualizarii: Miercuri 26 Iulie 2023, 00:18

Starul francez nu vrea să își prelungească angajamentul cu PSG, scadent în vara lui 2024, și a fost trimis la echipa a doua a clubului parizian. Mbappé nu a mers în turneul din Asia cu PSG, care vrea să-l vândă acum, ca să încaseze ceva și să nu-l piardă gratis la finalul sezonului.

Lovitură de teatru: familia lui Mbappé spune „DA” ofertei de la Al Hilal

Curtat de Real Madrid, Kylian Mbappé a primit o ofertă amețitoare din Arabia Saudită. Al Hilal e gata să-i plătească lui PSG 300 de milioane de euro și să-i ofere campionului mondial un salariu de 200 de milioane de euro pe an. Contractul ar putea ajunge chiar la 700 de milioane de euro pe sezon, în cazul în care primește 100% din drepturile de imagine.

Deși presa internațională a anunțat că Mbappé ar fi refuzat deja oferta uriașă a lui Al Hilal, lucrurile s-ar putea răsturna. Potrivit celor de la Football Talk, care îl citează pe jurnalistul Gianluca Di Marzio, familia lui Kylian Mbappé e pregătită să spună „DA” ofertei din Arabia Saudită.

Mai mult, rudele francezului încearcă să-l convingă pe Kylian să semneze cu Al Hilal. Fayza Lamari, mama starului, este cea care îl reprezintă pe Mbappé. Un factor important, pe lângă salariul oferit, ar fi că mama lui Kylian Mbappé este de religie musulmană.

„Mbappé își dorește să-și continue cariera înfloritoare la Real Madrid, dar giganții din Spania nu sunt pregătiți să ridice miza atât de mult precum Al Hilal. Întrebarea pe care acum și-o pune toată lumea e cât de mult va conta pentru Kylian ce spune familia sa”, a scris publicația Khaleej Times, ziar de limbă engleză din Dubai.

Real Madrid, sub presiune: trebuie să acționeze rapid

În contextul în care Al Hilal a venit cu o propunere din altă lume, Real Madrid este pusă sub presiune. Madrilenii ar fi preferat să-l ia gratis pe Kylian Mbappé în vara viitoare, nu să plătească acum o sumă de transfer.

„Presiunea e pe Real Madrid acum. Trebuie să se gândească la cum să acționeze, ce să pună pe masă”, a spus Jonathan Johnson, jurnalist CBS Sports. Totodată, el a adăugat că și alte cluburi din Europa ar putea să facă o mișcare.

„Poate o forță financiară din Premier League să intre în joc. Chiar dacă propunerea nu ar fi la aceeași scară financiară cu oferta de la Al Hilal, probabil că ar fi mai convingătoare pentru Mbappé din punct de vedere sportiv”, a mai zis sursa citată.

Kylian Mbappé este cotat la 180 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Francezul a marcat 41 de goluri în 43 de jocuri în sezonul trecut, reușind și 10 pase decisive. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!