Lionel Messi Nasser Al-Khelaifi PSG Franta

Propunerea incredibilă pe care Messi a avut-o la începutul anului: "A fost o ofertă de 600 de milioane de euro"

Lionel Messi a devenit liber de contract la 1 iulie, iar cinci săptămâni mai târziu a semnat cu PSG. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 August 2021, 07:52
Data actualizarii: Joi 12 August 2021, 07:53

Starul argentinian nu a putut continua la FC Barcelona, acolo unde a evoluat timp de 21 de ani, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta clubul catalan. În aceste condiții, oficialii de la PSG au profitat de această oportunitate pentru a-l aduce pe Parc des Princes, alături de Neymar și Mbappe.

Dorința lui Nasser al-Khelaifi de a-l avea pe Messi a fost una foarte mare, așa cum a declarat și într-un interviu acordat pentru L'Equipe, unde a lăsat să se înțeleagă că la începutul anului ar fi existat o ofertă de 600 de milioane pentru argentinian. 

  • Propunerea incredibilă pe care Messi a avut-o la începutul anului: A fost o ofertă de 600 de milioane de euro

"Am făcut patru transferuri gratuite. Valoarea acestor jucători este de minimum 400-500 de milioane de euro. Nu știu dacă știați asta, dar în ianuarie a fost o ofertă pentru Leo Messi de 600 de milioane de euro, un contract pe patru ani. Nu o să vă spun ce salariu era, dar vă puteți imagina cât am economisit? 

Înainte de a semna cu Messi am făcut cercetări pentru a vedea nivelul comercial, interesul sponsorilor, ce putem face în acest sens. Sunt o mulțime care sunt gata să semneze prelungiri ale contractelor, chiar cu sume mărite. Dar vrem să calmăm puțin lucrurile, vom anunța în viitoarele săptămâni detaliile pe plan managerial și financiar", a declarat președintele PSG. 

Influența lui Messi, de neimaginat
 

Nasser al-Khelaifi a explicat că lovitura de imagine este una impresionantă, dovadă fiind și schimbările și acțiunile care s-au produs de când a fost anunțată venirea lui Messi la Paris. "Zilele trecute m-am întâlnit cu responsabilii din departamentul digital. Săptămâna trecută erau 35 de milioane de urmăritori pe contul de Instagram, deja erau 42 de milioane (n.r. - peste 44 de milioane la ora publicării articolului). Asta are și impact economic pentru noi. Clubul a crescut foarte mult și încă o mai face.", a explicat acesta. 

Echipamente pentru bărbați, femei și copii au fost puse deja în vânzare, prima tură fiind sold-out în mai puțin de 20 de minute. Prețul tricourilor pornește de la 83 de euro, iar cel mai scump este 160 de euro. În plus, în fața magazinului oficial al celor de la PSG s-au format cozi imense cu fanii care și-au dorit să achiziționeze obiectele promoționale cu Messi încă din prima zi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies