Eric Cantona Franta Franta

Eric nu mai vrea sa fie REGE! Fosta legenda a lui Manchester United candideaza la presedentie in Franta! Are sanse?

Marele Cantona se pregateste sa devina presedinte in Franta si ii declara razboi lui Nicolas Sarkozy. Cel poreclit "Regele" a inceput sa stranga semnaturi pentru a putea candida.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2012, 09:05
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2012, 13:58

Eric Cantona si-a facut publica intentia de a candida la presedentia Frantei, asta dupa o incercare nereusita de a darama sistemul financiar actual.

Potrivit ziarului Liberation, Cantona cauta sprijin politic in acest moment pentru a putea intra in cursa pentru sefia de la Paris. Fostul star de la Manchester United a publicat o scrisoare deschisa in Liberation pentru toti primarii din tara pentru ca are nevoie de 500 de semnaturi din partea lor. Daca va fi ales, Cantona promite egalitate sociala pentru cetatenii francezi.

"Sunt un cetatean ingrijorat din zona dumneavoastra, de oportunitatile limitate ale tinerilor, de nedreptatile generate, de violenta in exces", a scris Cantona.

"Sunt un cetatean dedicat", continua fostul fotbalist. "Acest legamant ma face sa spun tare si clar, sa fiu mai serios ca de obicei, dar sa fiu si responsabil atunci cand tara mea e in fata unor decizii dificile" mai spune el. "Scopul meu e sa strang 500 de semnaturi sa mai multe", a anuntat Cantona.

Dupa ce si-a incheiat cariera, Cantona a inceput sa joace fotbal pe plaja si chiar sa antreneze selectionata Frantei de la aceasta categorie.

A mai aparut in cateva filme, insa pe plan politic s-a remarcat cand le-a cerut cetatenilor francezi sa isi goleasca conturile si sa nu mai lucreze cu bancile in semn de protest impotriva crizei financiare. Revolutia lui Cantona nu prea a avut succes insa.

Cantona a intrat in legenda la Manchester United dupa ce a marcat mai multe goluri decisive. A fost golgheterul echipei, dar si un personaj controversat. A fost suspendat opt luni dupa ce i-a aplicat o lovitura de karate unui suporter rival!

Vezi filmul cu Eric Cantona - LE DEUXIEME SOUFFLE -  pe www.Voyo.ro la abonament! 7 zile gratis, 250 de filme, doar 3 Euro+TVA. Let’s Voyo!
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies