Efectul Messi! Încasări uriașe pentru Paris Saint-Germain în primul an de la transferul argentinianului 

Lionel Messi Paris Saint-Germain PSG Franta
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 20:32
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 20:36

Transferul lui Lionel Messi (35 ani) la Paris Saint-Germain a luat prin surprindere lumea fotbalului. 

Fotbalistul argentinian s-a despărțit de Barcelona în vara anului trecut, chiar când se pregătea să semneze prelungirea contractului, motivul fiind problemele economice ale clubului. PSG a intrat imediat pe fir și a reușit să îl transfere, în cea mai șocantă mutare. 

Încasări record pentru PSG în primul sezon al lui Messi 

Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului, anunța încă de atunci că mutarea va avea un impact pozitiv din punct de vedere financiar pentru PSG și a avut dreptate. Paris Saint-Germain a înregistrat încasări record, în valoare de 700 de milioane de euro în aest sezon, informează cotidianul SPORT

Mare parte din sumă îi este „datorată” lui Leo Messi, dar și lui Kylian Mbappe, cel mai bun jucător al campioanei Franței din acest sezon. Tridentul MNM a reprezentat astfel principala sursă de încasări la nivel de imagine.

„Am văzut în mod clar o creștere în zonele în care puteam ajunge la acorduri între 3 și 5 milioane de euro, iar acum sunt între 5 și 8 milioane de euro, impactul este considerabil”, a spus directorul de sponsorizare de la PSG. 

Transferul lui Leo Messi a adus 10 noi contracte de sponsorizare pentru Paris Saint-Germain. Și la capitolul vânzări de tricouri, când în acest sezon s-au vândut pentru prima dată mai mult de un milion, 60% dintre ele fiind cele cu numărul 30, ce îi aparține lui Leo Messi.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!