Franta

Messi doboară toate recordurile pentru PSG și fără să joace! Vânzări de peste 150 de milioane de dolari generate 

Transferul lui Lionel Messi (34 ani) la Paris Saint-Germain a luat prin surprindere lumea fotbalului.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 13 August 2021, 17:23
Data actualizarii: Vineri 13 August 2021, 17:24

Mutarea surprinde în contextul în care anunțul despărțirii sale de Barcelona a venit în momentul în care fanii se așteptau să primească vestea că și-a prelungit contractul. Messi a plecat de pe Camp Nou după mai bine de 21 de ani și a semnat cu PSG. 

Venit din postura de jucător liber de contract, Messi ar urma să încaseze un salariu de peste 35 de milioane de euro anual, însă președintele Al Khelaifi a explicat că încasările generate de argentinian ar putea surprinde pe toată lumea. Nu a întârziat să apară confirmarea la anunțul șeicului miliardar de la Paris, astfel că superstarul a doborât deja recorduri. 

  • Messi doboară toate recordurile pentru PSG și fără să joace! Vânzări de peste 150 de milioane de dolari generate

După ce magazinele online ale lui PSG au reușit un sold-out istoric în doar 20 de minute de când tricourile au fost puse la vânzare, presa internațională anunță un alt record doborât de Messi, fără măcar să fi apucat să joace.

Jurnalista Veronica Brunati informează că PSG a vândut 832 000 de tricouri cu Leo Messi în doar 24 de ore, lucru pe care niciun alt fotbalist din istorie nu l-a reușit. Vânzarea tricourilor de 188 de dolari a adus încasări de peste 156 de milioane de dolari. 

Messi, record și pe rețelele de socializare
 

Deși nu este unul dintre cei mai activi fotbaliști de pe rețelele de socializare, argentinianul a doborât recorduri și pe Instagram. Fotografiile postate de el sunt primele trei cele mai apreciate in lume ale unui sportiv pe Instagram. 

Recordul lui Ronaldo a fost doborât de Messi după finala Copa America, când a strâns 21.8 milioane de like-uri, aceasta fiind cea mai apreciată poza a unui sportiv. Cea de-a doua este prima postare oficiala a transferului său la PSG, care a strâns 21 de milioane de aprecieri, iar cea de-a treia cea de la despărțirea de Barcelona, care are 20.7 milioane de aprecieri. 

Modifică setările cookies