Franta

Au cheltuit aproape jumătate de miliard de euro pe el, dar câștigurile sunt pe măsură! Câți bani i-a „adus” Neymar lui PSG

Neymar este cel mai scump transfer din istoria fotbalului. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2021, 15:52
Data actualizarii: Marti 07 Septembrie 2021, 15:53

Paris Saint-Germain a achitat cea mai mare sumă de transfer din istorie în momentul în care i-a plătit lui Neymar clauza de reziliere a contractului pe care îl avea cu Barcelona. Recent, cotidianul El Mundo a dezvăluit detaliile înțelegerii brazilianului cu PSG, iar de acolo reieșea că totalul cheltuielilor se ridică la aproape 500 de milioane de euro. 

Deși sumele cheltuite de șeicii din capitala Franței sunt exorbitante, încasările pe care Neymar le-a generat ar fi pe măsura lor, informează cotidianul Marca. Doar în primul sezon petrecut pe Parc des Princes, brazilianul ar fi adus 400 de milioane de euro în conturile francezilor. Totul se datorează înțelegerilor publicitare și impactului pe care transferul lui Neymar l-a generat la nivel mondial. 

  • Neymar

În primele două ore de la punerea în vânzare a tricourilor sale, Parisul a încasat jumătate de milion de euro. Mai mult decât atât, transferul lui Neymar le-a garantat oficialilor lui PSG colaborări cu brand-uri importante precum Nike Jordan, cei care realizează echipamentele în care joacă, dar și italienii de la Replay. 

„Fără prezența lui Neymar erau imposibile”, au asigurat atunci surse din cadrul clubului. 

Impactul transferului s-a văzut și pe rețelele de socializare, acolo unde PSG a ajuns de la 9 milioane de urmăritori pe Twitter până la 40 de milioane. 

Bonus de jumătate de milion de euro pentru relația cu fanii 
 

El Mundo a dezvăluit și un detaliu al contractului jucătorului brazilian, o clauză mai puțin obișnuită, care îi aduce lui Neymar 541 680 de euro, brut, în fiecare lună. 

Tot ce trebuie să facă jucătorul este să fie „politicos, punctual, amabil și să fie la dispoziția fanilor”, iar această clauză include și interdicția de a critica în mod public aspectele tactice de la PSG. 

CITESTE SI

Modifică setările cookies