Anghel Iordanescu Generatia de aur Ilie Dumitrescu Tara Galilor - Romania Fotbal intern

„Eram desfigurat!” Momentul în care Anghel Iordănescu l-a făcut pe Ilie Dumitrescu să plângă

Ilie Dumitrescu (53 ani) și-a amintit de un moment mai puțin cunoscut din perioada în care Generația de Aur „făcea legea” în fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 07:55
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 07:57

Fostul internațional a vorbit despre un episod în care selecționerul Anghel Iordănescu l-a făcut să plângă, chiar înainte de disputarea unui meci. Ilie Dumitrescu și-a amintit despre meciul cu Țara Galilor, de la Cardiff, ce s-a încheiat cu victoria „tricolorilor”, 2-1 și calificarea la Campionatul Mondial din 1994. 

„Eram desfigurat!” Momentul în care Anghel Iordănescu l-a făcut pe Ilie Dumitrescu să plângă

În acel moment, jucătorilor naționalei li se promisese câte o mașină pentru victorie, iar Ilie Dumitrescu și-a amintit cum a reușit Anghel Iordănescu să îl facă să plângă cu discursul pe care l-a ținut în vestiar. 

„Era pentru calificare mașina. Domnul Păunescu, fratele lui Viorel, ne-a oferit prima. Noi ieșeam din ședința tehnică de la hotel și mergeam spre autocar. În hol, ne-a zis că avem câte un Mercedes dacă ne calificăm. Da, înainte de meciul cu Țara Galilor.

Iordănescu avut un discurs motivațional senzațional, eu am ieșit plângând. De asta spun, că la meciul cu Țara Galilor toți eram motivați. Gică Hagi vorbea peste tot, la masă, în vestiar, pe teren.

După ce a vorbit Iordănescu, toți am țipat pe acolo, să mergem, să jucăm. Aveam o stare așa... Eram desfigurat, până la momentul meciului”, a relatat Ilie Dumitrescu la Digi Sport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!