VIDEO EXCLUSIV „E extraordinar să primești adevărul!” Reacția lui Alex Bourceanu după ce Iordănescu a dezvăluit ce a discutat cu Ancelotti! Cu ce tehnician ar dori să se întâlnească 

Edward Iordănescu a dezvăluit recent ce discuție a purtat cu Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:04
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 12:10

Selecționerul naționalei a fost în vizită la baza de antrenament a lui Real Madrid, acolo unde a urmărit o sesiune de pregătire a campioanei Spaniei și a discutat ulterior cu Carlo Ancelotti. Edward Iordănescu a dezvăluit recent ce i-a spus tehnicianul italian, arătându-se ușor „îndurerat” de observația făcută de legendarul antrenor. 

Alex Bourceanu apreciază sinceritatea lui Carlo Ancelotti

Alex Bourceanu (37 ani) a fost invitat în platoul emisiunii „Ora exactă în sport”, acolo unde a comentat subiectul dezvăluit de Iordănescu, punctând că situația exprimată de Ancelotti reprezintă realitatea echipei naționale a României. Totodată, cel care se pregătește pentru a obține licența de antrenor a ținut să evidențieze faptul că Edward Iordănescu este un om norocos prin prisma șansei primite, de a se întâlni cu antrenorul Realului, șansă pe care nu mulți tehnicieni o au.  

„Asta este situația de la națională și e extraordinar ca om să primești adevărul, e dureros câteodată. Era incorect dacă i-ar fi spus ceva ce nu e adevărat. E o realitate. 

Sigur că schimbul de idei te poate ajuta, în momentul în care vezi antrenamente și ești primit la un antrenament, cel puțin așa presupun, nu știu. Ai ocazia, ai șansa să întrebi, un antrenor face un anumit lucru cu scopul de a îmbunătăți o anumită problemă pentru ca echipa să devină mai bună. 

Sunt extraordinare aceste întâlniri, sigur că nu toată lumea are șansa de a avea aceste întâlniri și Edi Iordănescu e un om norocos din punctul acesta de vedere. Tatăl lui a fost un mare antrenor, acum e selecționerul României și e normal să aibă anumite uși deschise. Nu cred că oricine poate merge la Real Madrid, trebuie să fie mândru și să se simtă norocos că are șansa se a sta alături de acești oameni”, a declarat Alex Bourceanu la PRO Arena

Cum se vede Alex Bourceanu în postura de antrenor 

Ulterior, moderatorul Cristian Pintea a reluat discuția legată de antrenorat și ce tehnician și-ar dori să urmărească la antrenamente Alex Bourceanu, iar fostul fotbalist a oferit un răspuns complex, explicând modul în care gândește el situația și cum va „trata” echipele pe care le va pregăti din postura de antrenor. 

„Sunt foarte multe perspective, prima, oamenii spun care sunt ideile tale, care e filosofia ta. În primul rând, există o singură filosofie, restul sunt idei, modul în care faci tu lucrurile. Modul în care vreau să fac eu lucrurile nu ține de mine, ține de jucătorii pe care îi voi avea, în funcție de ei voi alege modul în care voi juca. 

Jucătorul nu vor trebuie să se adapteze la mine, eu mă voi adapta la jucători. Cine e mai ușor să se adapteze? O persoană sau 25 de persoane. Vin și cu exemplu, ai echipă care se apără foarte aproape de poartă, asta face foarte bine, joacă mingi lungi către atacant, care câștigă duelurile, obții faze fixe și marchezi goluri, câștigi meciuri, iar când te aperi, te aperi aproape de poarta ta. 

Când vin la echipă, eu spun: 'hai să construim!' Și facem cu totul altceva decât ce erau ei obișnuiți să facă și nu ne mai apărăm aproape de poartă, ci făcând pressing cât mai sus pe teren, iar orice minge pe care o are un fundaș e un pericol. Două stiluri de joc diametral opuse. Echipa pe care o preiau joacă în acest fel, iar eu vin și joc într-un fel diametral opus. E corect pentru jucători? Să trebuiască să se adapteze ei sau eu încerc să mă adaptez la ceea ce pot ei să joace. 

Poate pe termen lung vreau să ajung de la a construi de la portar și a căuta tot timpul spațiu și a juca acel joc de pase scurte, dar asta necesită timp și alți jucători. Poți face asta lucrând de la ceea ce ai către ceea ce vrei să faci. Ar trebui un antrenor să își adapteze ideile la jucătorii pe care îi are, pentru a nu obliga jucătorii să se adapteze la ceea ce crede el, pentru că în condițiile în care nu merg lucrurile antrenorul va pleca și jucătorii vor fi bulversați. 

Ținând cont de acestea, întâi ar trebui să văd unde voi antrena, la ce nivel și în funcție de particularitățile acelui nivel voi căuta un antrenor sau antrenori care joacă într-un mod care m-ar ajuta pe mine să fie implementat la acea echipă, care ar fi potrivit pentru jucători și pentru echipă, pentru ca eu să-i ajut și să nu-i încurc. Sigur, mi-ar plăcea să spun Guardiola, dar putem noi în România să construim de la portar, nu avem terenurile, depinde și de nivelul la care voi antrena. Sigur, ar fi o experiență extraordinară pentru mine, personal, dar m-ar ajuta asta în momentul ăsta?”, a adăugat fostul fotbalist. 

Modifică setările cookies