VIDEO EXCLUSIV Victor Pițurcă dezvăluie cum a ajuns Steaua la Gigi Becali: "El spune că au semnat generalii, dar generalii nu au fost de acord"

Victor Pițurcă a vorbit în cadrul emisiunii Arena SPORT.RO despre decizia Curții de Apel în privința palmaresului disputat de CSA Steaua și FCSB, iar ulterior a povestit momentul din 2003, când Gigi Becali a preluat clubul.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Octombrie 2023, 23:32
Data actualizarii: Joi 26 Octombrie 2023, 23:34

Pițurcă, fost jucător și antrenor al Stelei, susține că decizia instanței de a lăsa în aer perioada cuprinsă între 1998 și 2003 reprezintă o anomalie, iar reprezentanții CSA Steaua ar trebui să ia măsuri pentru a rezolva această situație.

Victor Pițurcă: "Eu nu cred că au semnat generalii preluarea Stelei de către Gigi Becali. El a făcut altă Adunare Generală, fără generali, cu alți oameni"

Ulterior, Pițurcă l-a provocat pe Gigi Becali să prezinte dovezile de la momentul preluării clubului Steaua, în 2003. Actualul finanțator de la FCSB a susținut în ultimii ani că "Pițurcă a votat în Adunarea Generală, a venit cu 6-7 persoane şi a votat transformarea în societate pe acțiuni", dar și că "Am vorbit ca eu, Piți și Păunescu să o transformăm în societate pe acțiuni ca să nu dispară Steaua, că nu mai erau bani. Am dat bani pe numele lui Pițurcă şi pe numele lui nea Viorel Păunescu".

Victor Pițurcă are o altă variantă, una expusă în dialogul cu Cătălin Oprișan din cadrul emisiunii Arena SPORT.RO:

Cătălin Oprișan: Deci 1947 - 1998 e palmaresul Stelei. Din 2003 încolo discutăm despre FCSB, dar și acolo cu opțiunea de dat în judecată și de anulat decizia. Și rămâne o bucățică din care și dumneavoastră ați făcut parte, 1998 - 2003, care, conform celor de acolo, rămâne în aer. Urmează să se mai vadă.

Victor Pițurcă: Păi, cine era președinte atunci la Steaua? Domnul Păunescu, parcă.

Cine a luat titlul în 2001? Și Supercupa? Unde sunt acele trofee?

Eu nu înțeleg de ce nu s-a pus problema aceasta. Cât mai repede ar trebui să se rezolve. Mi se pare foarte urât. E problemă pentru casele de avocatură. Din partea Stelei este domnul Talpan, care este jurist, nu neapărat avocat și s-a bătut de-a lungul timpului. Clubul Steaua avea nevoie de o casă de avocatură. Nu înțeleg de ce nu vrea să se facă lumină odată în tot ce a însemnat trecerea clubului Steaua la Gigi Becali. Gigi Becali tot spune că au semnat nu știu câți generali. Sunt și eu curios dacă a semnat vreun general trecerea echipei de partea lui.

Dumneavoastră cunoașteți mult mai bine istoria. Nu există semnătura unor generali?

Eu nu cred! Eu am participat la Adunarea Generală și generalii nu au fost de acord cu sugestia domnului Gigi Becali. El a făcut altă Adunare Generală, fără generali, cu alți oameni, care au semnat și a trecut echipa de partea lui. Iată că în timp s-a demonstrat că de fapt nu este Steaua.

Dar un brand atât de mare cum e Steaua să ajungă la firme de avocatură ca să vedem unde e palmaresul?

E păcat că nu se face odată lumină ca să știm despre ce e vorba...

Victor Pițurcă: "Eu spun că la Steaua e titlul din 2001"

Dacă vă sună cineva și vă întreabă unde e titlul din 2001 aproape că nu știți ce să răspundeți.

Titlul este, dar nu știu la ce echipă. Eu spun că la Steaua! Nu? Eram antrenorul Stelei atunci. Trebuie să se facă lumină. Eu sunt de partea Stelei.

Mai aveți forță să luptați?

Nu e vorba de luptat. Noi am fost tot timpul fideli Stelei Armatei, suntem și vom fi cu tot timpul, dar văd că nu se face niciun efort din partea Ministerului ca această echipă să poată să promoveze, să ajungă acolo unde îi e locul. Asta ne dezamăgește foarte tare.

Ați spus că dacă nu promovează e mai bine să se închidă...

Dacă nu promovează, ce înseamnă? Uite, eu aș vrea să merg la stadion, dar ce să văd? Meciuri amicale? Pentru Steaua sunt meciuri amicale, luptă în teren să nu retrogradeze pentru că de promovat nu poate.

Și antrenorul ce să le spună?

Eu nu știu cum a reușit Daniel Oprița să fie doi ani la rând pe loc promovabil. Bravo lui! Uite că anul ăsta nu prea mai merge, nu mai e așa simplu, dar și așa nu contează. Sigur, rămâne numele Steaua, iar Steaua trebuie să câștige tot timpul.

Gigi Becali: "Pițurcă a votat în Adunarea Generală! Nu ți-e rușine? Ce sunt minciunile astea?"

Într-o intervenție la Digisport pe aceeași temă, în 2017, Gigi Becali a susținut că Victor Pițurcă a fost martor în cadrul Adunării Generale la preluarea Stelei, inclusiv fostul selecționer votând pentru.

"Pițurcă a votat în Adunarea Generală, era la munte și a venit cu 6-7 persoane şi a votat transformarea în societate pe acțiuni. A semnat tot, vă arăt procesul verbal, e semnătura lui. Am vorbit ca eu, Piți și Păunescu să o transformăm în societate pe acțiuni ca să nu dispară Steaua, că nu mai erau bani; am dat bani pe numele lui Pițurcă şi pe numele lui nea Viorel Păunescu; eu dădeam bani pe numele lor și apoi, în 4-5 ani, când societatea devenea profitabilă, îmi dădeau banii înapoi; nea Viorel s-a retras și mi-a cesionat partea lui; el, domnul Pițurcă, pe banii mei, pe care îi dădusem pe numele lui, a luat 4% din acțiuni, apoi mi le-a vândut mie înapoi cu 500.000 de dolari.

Le-am spus, oricând vor ei, le fac o socoteală, îmi dau banii și le dau 33% din acțiuni. Pițurcă dacă vrea și acum, îi fac un calcul și îi dau 33%. Era o asociatie non-profit care a participat la noua societate. Palmaresul nu se poate vinde, îl preiei când continui activitatea. Asta e legea firii. Doar în România nu are lumea discernământ.

El și cu Păunescu m-au adus. Zice că a greșit? Păi, a greșit, pentru că eu cu banii ăia luăm orice echipă şi nu aveam probleme. Ei să zica mersi, că altfel Steaua era desființată până acum. Nu ți-e rușine? Ce sunt minciunile astea? Există o plângere penală și o anchetă penală, în care s-a hotărât neînceperea urmăririi penale. Ne jucăm cu vorbele? Pot să demonstrez cu acte la Registrul Comerțului că era acționar. Nici chiar așa, să zici că am furat eu Steaua. Dacă am furat eu 94%, ai furat și tu 4% și ai luat bani, 500.000 de dolari pentru ce ai furat", declara Gigi Becali, în 2017.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!